Torbalı’da kısa süre önce açılan El Ruha Unlu Mamulleri, başta açıldığı bölge olmak üzere ilçe genelinde büyük bir eksikliği giderdi. Geleneksel ekmek çeşitlerinin yanı sıra yöresel ekmekler, kuru pastalar, çörekler, poğaça ve simit gibi unun içine girdiği hemen hemen her ürünü imal edip satan El Ruha Unlu Mamulleri, israfı önlemek adına da önemli bir adım attı. Evlerde en büyük sorunlardan birinin çöplere atılan ekmekler olduğunu ifade eden Mehmet Kurt “Maalesef ekmek çok israf ediliyor. Biz de bu amaçla gramajı düşük, 1 liraya sattığımız ekmeği imal etmeye başladık. Bu belki bizi uğraştırıyor ama biz hem israfın önüne geçtiğimiz için hem de ucuza da ekmek satabildiğimiz için mutluyuz” dedi. Öte yandan El Ruha Unlu Mamulleri’nde 1 liraya poğaça da bulmak mümkün.

24 SAAT AÇIK

20 yıllık fırın ustası Kurt, İstanbul, Antalya, Bursa gibi şehirlerde çalıştıktan sonra Torbalı’ya yatırım yaptı. Kurt tarafından ilçeye kazandırılan, stadyum caddesi olarak bilinen Atilla Sunar caddesi üzerinde hizmet veren El Ruha Unlu Mamulleri, 24 saat sıcak lezzetleri satışa sunuyor. Yıl boyunca ramazan pidesinin olduğu El Ruha Unlu Mamulleri’nde kepek ekmeği, köy ve tandır ekmeği, tırnaklı pide, soğuk sandviç, Tarsus çöreği, Horosan Böreği, Sosyete Poğaçası, un kurabiyesi, poğaça, simit, kuru pasta çeşitlerinin yanı sıra baklava, kadayıf, sarma gibi tatlılar da bulunuyor. Açıldığı günden bu yana olumlu geri dönüşler alan işletme, bu yönüyle de beklentileri karşılamış bulunuyor.

DAMAKLARA HİTAP EDİYOR

İlerleyen dönemlerde menüye sürpriz eklemelerde de bulunacaklarını ifade eden başarılı usta, “İnsanın damak tadı çok önemli. Burada damaklara hitap ediyoruz. Ürünlerimizi tadıp da beğenmeyen olmadı çok şükür. 30’un üstünde kalem malı tek bir elde yaparak, az az da olsa müşterilerimize sunuyoruz. Henüz yeni açmamıza rağmen bize gösterilen ilgiden çok memnunuz. Tüm Torbalı’yı lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.