Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Torbalı Ceza İnfaz Kurumu ortaklığında düzenlenen “Kitap İyileştirir” adlı Kitap Bağış Kampanyası törenle başladı. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında devam eden ‘Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’ kapsamında bugün Torbalı Adliyesi’nde açılış töreni düzenlendi.  15 Şubat tarihine kadar Torbalı Adliyesi girişinde kurulan standa vatandaşlar da kitap bağışı yapabilecek.  Kampanyanın start törenine Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Güngör, Torbalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Öztürk, ilçe protokolü ve adliye personeli katıldı.  

GÜNGÖR: “KAMPANYAMIZA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

Kitap bağış kampanyası hakkında bilgiler veren Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Güngör, “Ceza İnfaz Kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Kitap İyileştirir sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu  kütüphaneleri için düzenlediğimiz kitap bağış kampanyamıza hoş geldiniz. Yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan Ceza İnfaz Kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek üzere bugün itibariyle ülkede eş zamanlı başlatılan kampanyamız 15 Şubat tarihine kadar adliyemizin giriş katında faaliyet gösterecektir. Herkesten kampanyamıza destek olmayı bekliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.  

Taleplere anında müdahale Taleplere anında müdahale

ÖTER “TORBALI KİTAP BAĞIŞI KONUSUNDA ÖRNEK BİR İLÇE”

Törende söz alan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise “Çok anlamlı bir kampanyaya daha tanıklık ediyoruz. Bu anlamda herkesin desteğini bekliyoruz. Torbalı kitap bağışı konusunda örnek bir ilçe. Bildiğiniz üzere sadece gönüllüler aracılığıyla ilçemizde 12 tane şehit kütüphanesi kuruldu. Ben bu kampanyamıza da gönüllülerin ve vatandaşlarımızın destek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan “Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” kitap alımına başlandı.