Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan kararla 15 Şubat Pazartesi günü itibarıyla köy (mahalle) ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarda ders başı yapıldı. Torbalı’da, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde eğitim gören binlerce öğrenci için yüz yüze eğitim başladı. Bu kapsamda Torbalı’daki köylerde de çocuklar arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okullarına kavuştu.

Tüm tedbirlerin alındığını ve öğrencilerin güvenli bir ortamda yüz yüze eğitime başladıklarını belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “okullarımızda günler önceden tüm önlemler alındı. Okul müdürlüklerimiz artık ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Temizlik, dezenfeksiyon ve küresel salgına karşı hareket tarzı konusunda tüm eğitimler alınmış durumda. Taşımalı eğitim programımız ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okula geliş gidişleriyle ilgili tüm koordinasyon çalışmalarımız tamamlandı. Tüm eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Temennimiz en kısa zaman içinde tüm okullarımızda tam zamanlı ve yüz yüze eğitime başlamaktır” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ VELİLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Öğrencilerin uzun bir süre okuldan uzak kalmaları ve uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam ettiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, “öğrencilerimiz okuldan uzak kaldılar, uzaktan eğitim ve canlı ders faaliyetlerine katıldılar. Okula başladıkları için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını biliyorum. Ancak şunu bilmeliyiz ki henüz normal bir sosyal yaşam başlamadı. Küresel virüs tehdidi devam ediyor. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymaya devam etmeliyiz. Bizler okullarımızda öğrencilerimize sık sık bunu hatırlatıp kurallara uymalarını isteyeceğiz. Velilerimiz de bu konuda çocuklarına telkinlerde bulunurlarsa bize destek olmuş olurlar. Ayrıca öğrencilerimizin gerek okula adaptasyon sürecinde gerekse öğretmen ve arkadaşlarıyla sosyal iletişimleri konusunda destekleyici ve yüreklendirici bir davranış sergilememiz yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.