Torbalı’da düzenlenen Metropolis Tiyatro Festivali’nin 2. günü de oldukça renkli geçti. Ayrancılar'da çocuk oyunu, Korulukta tek kişilik gösteri, Tiyatro sanatının önde gelen isimleri ile Gazi Çamlığı etkinlik alanında söyleşi ve son olarak Memurin Faslı isimli tiyatro oyunu sanatseverler tarafından beğeni ile izlendi. Program ilk olarak Ayrancılar Suyunbaşı Mesire Alanı’nda gerçekleşti.  Tiyatro Kalemi tarafından hazırlanan, ‘Kırmızı Başlıklı Kurt’ isimli tiyatro oyununa, Ayrancılarlı çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

USTALAR UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Günün devamında ise Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu'nda 'Kalemler' isimli tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. Sanatçı Gökhan Bulut performansı ile alkış aldı. Bir çöp konteyerinde Yaşar Kemal’in Kalemler adlı eserinden bölümler oynayan Gökhan Bulut, tiyatro severlerin beğenisini kazandı. Günün üçüncü etkinliği festival kapsamında Torbalı’da olan usta tiyatrocuların söyleşisi oldu. İlk olarak Torbalı Belediyesi Kent Arşivi’ni gezen usta sanatçılar Salih Kalyon, Tarık Pabuççuoğlu, Adnan Biricik ve Erhan Yazıcıoğlu, sanatseverlerle ‘Tiyatroya Adanmış Hayatlar’ başlığı altında söyleşi gerçekleştirdi. Unutamadığı anıları anlatıp, izleyicilerin sorularına yanıtlar veren usta tiyatroculara Metropolis Antik Kenti kazılarında çıkan ikiz kızlar heykelinin minyatürü Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin tarafından hediye edildi.

GÜNÜN PROGRAMI

Günün sonunda ise Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Memurin Faslı’ isimli oyun sahnelendi. Gazi Çamlığı’nda gerçekleşen oyuna yüzlerce vatandaş katılıp, kahkahalarıyla oyuna eşlik etti. Öte yandan etkinlikler bugün de devam edecek. İlk olarak saat 14.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde Toprak Sahne Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Hayvanlar Çiftliği’ isimli çocuk oyunu sahnelenecek. Saat 16.00’da ise Eğerci Mahallesi’nde Kalemler' isimli tek kişilik tiyatro oyunu sahnelenecek. Saat 19.00’da Gazi Çamlığı Etkinlik Alanında ‘Pandemi ve Tiyatro’ söyleşisi gerçekleşecek. Saat  21.00’da ise yine Gazi Çamlığı Etkinlik Alanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Kahvede Şenlik Var’ isimli oyun sahnelenecek