Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Torbalı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kapsamında “Sevgi SİZ Anne SİZ” temalı panel programı Torbalı Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Torbalı’da böyle bir konunun panel formatında ele alınması bir ilke de imza atmış oldu. Piri Reis ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin dokuzuncu sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan panelde 300 öğrenciye ulaşılmış oldu. Her hafta Torbalı İlçesi lise ve dengi okulların öğrencilerine bir dizi panel programı olarak devam edecek bu projenin ilk büyük organizasyonu Torbalı Ticaret Odası Konferans Salonunda, Torbalı Kaymakamı Sayın Ercan Öter, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya ve İlçe Protokolünün katılımıyla yapıldı. Lise Müdürlerinin ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür ve Rehber Öğretmenlerinin de katıldığı program davetli öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

PANELİSTLERDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Panelin hem sunuculuğunu, hem moderatörlüğünü yapan Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Ünal’ın ustaca sunumu ve yöneticiliği ile oldukça akıcı ve renkli geçen programa ilgi büyük oldu. Programa saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlandı. Moderatörün konuşmacıları masalarına davet etmesinin ardından, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin psikolojik boyutunu ele almak üzere Piri Reis MTAL Rehber Öğretmeni Emre Bakır söz aldı. Ardından konuyu sosyolojik açıdan değerlendirmek üzere Torbalı Sosyal Hizmet Merkezinden Sosyolog Ceren Akten Koçerli ’ye mikrofon uzatıldı. Konunun dini boyutunu anlatmak üzere İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Celil Aksoy konuşmasını sundu. Son olarak konuyu hukuki açıdan masaya yatıran İzmir Barosu Avukatlarından Av. Sevdenur Kuşoğlu ile panelin ilk oturumu tamamlandı. Her bir konuşmacının öğrenciler ve katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenmesi gözlerden kaçmadı.

ÖĞRENCİLERE DE MİKROFON UZATILDI

Panelin forum kısmında öğrenciler konuyla ilgili sorularını istedikleri konuşmacılara yönlendirme fırsatı buldular. Hiç bir aksaklık yaşanmadan akıllarına takılan soruları konuşmacılara soran gençler aldıkları cevaplardan memnuniyet duydular. Toplumların kanayan yarası olan Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin bu kadar geniş katılımla ve bu kadar farklı açılardan ele alınması şiddete dur diyecek çok etkili bir çalışma oldu. Bu projede yer alan ekibin ortak bir amaç olarak dile getirdikleri bir hedefleri vardı. Gençlerin kalplerinde, gönüllerinde, akıllarında, ruh dünyalarında konuyla ilgili güzel izler ve mesajlar bırakabilmek…

PROGRAMIN SONUNDA KAYMAKAM ÖTER KONUŞMACILARA PLAKETLERİNİ SUNDU

Programın sonunda Torbalı Kaymakamı Sayın Ercan Öter sahneye davet edildi. Sayın Öter kapanış konuşmasının ardından panelistlere ve projede emeği geçenlere plaketlerini verdi.