Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Dünyanın En Eski Mutfağı' sloganıyla, UNESCO’ya aday müziği ve 12 bin yıllık tarihiyle Şanlıurfa’nın gastronomisini, müziğini, kültürel zenginliklerini ve kente özgü değerlerini tanıtmak üzere Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' başladı. Bu kapsamda İzmir’e gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve beraberindeki heyet Torbalı’ya çıkarma yaptı. İlçede Torbalı Siverekliler Derneği’ni ziyaret eden heyet burada Siverekli hemşerilerle bir araya gelerek hasret giderdi.  Gerçekleşen ziyarete çok sayıda Urfalı vatandaş katılırken, heyet ziyaretin ardından Urfa’ya geri döndü.

BURASI İKİNCİ VATANIMIZ

Torbalı Siverekliler Derneği Başkanı Bahri Ağırtaş, ziyarette yaptığı açıklamada “Çok değerli başkanlarım ilçemize hoş geldiniz. Değerli başkanım Torbalı’ya yapmış olduğunuz ziyaret için çok teşekkür ederim. Biz Torbalı’da doğulusuyla batılısıyla kardeşçe yaşıyoruz.  Urfalılar olarak Torbalı’ya maddi ve manevi anlamda çok güzel katkılar sunuyoruz. Buraya hizmet etmemiz bizim için çok önemli. Çünkü burası ikinci vatanımız” ifadelerini kullandı.

SİZ BURADA YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada “Hepinizi selamlıyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Bizi çok güzel ağırladınız. Davullarla zurnalarla. Karşılama için çok teşekkür ederim.  Sizler buraya gelerek bir arada yaşamının şartlarını yerine getirmişsiniz. Bizim buraya geliş amacımız hemşehrilerimizin yalnız olmadığını hissetmesi içindir. Siz burada yalnız değilsiniz. Bütün Urfa arkanızda. Urfa’nın kültürünü tanıtmasına gerek yok. Zaten bütün dünya Urfa’nın kültürünü biliyor. Biz sizlerle beraber olabilmek için geldik. Tekrardan misafirperverliğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.