Torbalı’ya dün gece saatlerinde şehit ateşi düşmüştü. Hakkari’de görev yapan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent Şemdinli ilçesindeki çığ düşmesi nedeniyle şehit olmuş, ilçe yasa mahkum olmuştu. İki askerin de yaralandığı felakette şehit olan askerimizin Ayrancılar Mahallesi’ndeki evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin ailesi ve Ayrancılar halkı şehit haberiyle adeta yıkıldı. Yüzlerce kişi şehidimiz için ‘Sen orada donarken biz burada yandık” dedi.

BAŞKAN UYGUR'DAN AÇIKLAMA

Torbalı Belediye Başkanı  İsmail Uygur, Şehidimiz var Torbalı! Ayrancılar'dan yakın arkadaşım Mevlüt Özbent'in oğlu Hakkari’de görev yapan Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent gece saatlerinde şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Vatan sağolsun" dedi. Öte yandan Kaymakam Ercan Öter, konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Torbalı’mıza şehit ateşi düştü. Ailesi İlçemiz Ayrancılar’da ikamet eden, Hakkari Şemdinli Hudut Tugayında görevli Uzm. Çvş. Mehmet Özbent çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum" ifadelerine yer vermişti

Milli SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de 2 askerin çığ altında kaldığını, bir askerin yaşamını yitirdiğini, birinin ise hâlâ çığ altında olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hakkâri/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.