1987 yılında kurulan Torbalı’da faaliyet gösteren Sun Tekstil, hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markalar için kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ediyor ve satışını gerçekleştiriyor. Torbalı ve Manisa'da bulunan modern üretim tesisleri, İzmir'in yanı sıra İngiltere'nin Londra ve Leicester ile İspanya'nın La Çoruna şehirlerinde bulunan 4 tasarım ofisi ve 1700 kişiyi aşan nitelikli personeliyle global ve kurumsal bir anlayışla faaliyetlerini yürütüyor. Sun Tekstil, kendisine bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.$. aracılığıyla da örme kumaş üretiyor ve kumaş koleksiyonlarının satışını gerçekleştiriyor. Ekoten Tekstil, İSO İkinci 500'de 216'ncı sırada, Ege Bölgesi Sanayi Odası 100 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ise 61'inci sırada yer alıyor.


“İHRACATIMIZLA TÜRKİYE'NİN CARİ DENGESİNE POZİTİF KATKIDA BULUNUYORUZ"
 

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Dünyanın önde gelen hazır giyim ve markalarından oluşan müşterilerimize her ay 3 milyon adedi aşkın ürün ve 1500'den fazla tasarımla hizmet veriyor, ürünlerimizin %90'dan fazlasını ihraç ederek, net ihracatçı konumumuzla ülkemizin cari dengesine pozitif katkıda bulunuyoruz. İSO 500'de 272'nci sırada yer alan Türkiye'nin en büyük ve en kurumsallaşmış tekstil sanayi şirketlerinden biri pozisyonuyla güçlü biçimde yolumuza devam ederken, büyüme yolculuğumuzdaki doğal akışın bir parçası olarak halka açılıyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle yeni yatırımlara imza atacağız. Hem Sun Tekstil hem de Ekoten için yeni makine alımları, dijitalleşme süreçlerinin geliştirilmesi, daha az su ve enerji tüketimine yönelik teknolojilerin kullanılması, Almanya veya İtalya'da yeni tasarım ofislerinin açılması ve İzmir'de yeni bir üretim tesisinin kurulması planlarımız var. Ayrıca önümüzdeki dönemde global pazarlardaki bilinirliğimizi artırmayı ve büyümemizi yeni müşterilerle sürdürmeyi  hedefliyoruz. Sağlıklı ve sağlam bir bilançosu olan, sürdürülebilir şekilde kârlı büyüme performansına sahip, 35 yıllık %100 yerli sermayeli bir tekstil sanayi şirketi olarak, halka açılmanın bu hedeflerimize ulaşmayı güçlü biçimde destekleyeceğine yürekten inanıyorum."

TEKSTİL SEKTÖRÜ, TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK İHRACATÇI SEKTÖRÜ

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Ünlütürk ise tekstil sektörünün ülke ekonomisine kazandırdığı hacim ve oluşturduğu istihdamla Türkiye'ye büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Ünlütürk, "Teknoloji kullanımı her sektörde olduğu gibi tekstil ve giyim sektöründe de yoğun olarak artmakta. Tekstil sektöründe dijitalleşme ve teknoloji alanında öncülerden biriyiz. Bunun yanı sıra sektörümüz ve firmamız olarak, artık 20 yıl öncesine göre çok daha zor ve teknoloji gerektiren, teknik tekstil gibi yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesine de imza atıyoruz. Dolayısıyla sektörün geleceğinin son derece açık olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.