5 aylık ön hazırlık sürecinin ardından İzmir İşçi Kurultayı yaklaşık iki yüz kişinin katılımıyla gerçekleşti. 20 ayrı işyerinden yaklaşık 40 kişinin söz alıp konuştuğu kurultayımız, kapsamlı sayılabilecek bir ön hazırlık sürecinin ürünü olarak toplandı. Çiğli’de, Menemen’de, Aliağa’da İzmir İşçi Kurultayı’nın yerel ayakları oluşturularak bir dizi faaliyet örüldü. Metal, petrokimya, tekstil, inşaat, sağlık, belediye sektörlerinden işçilerle birlikte toplantılar, bilgilendirme çalışmaları, paneller yapılarak işçi ve emekçilerin ortak mücadelesinin dayanakları oluşturulmaya çalışıldı. Yine Buca’da, Torbalı’da, Işıkkent’te sermayenin saldırılarına karşı bir araya gelme ve mücadele etme çağrıları yükseltildi.

İZMİR İŞÇİ KURULTAYI… BİRLEŞİK SINIF HAREKETİ İÇİN MÜCADELE!

Yoğun sorunlarla boğuşan, bugünün işçi ve emekçilerinin geleceği emekliler kendi örgütlenmelerini yaratarak kurultay çalışmasına anlamlı bir katkı sundular. Kurultay günü yalnız farklı sektörlerden gelen işçilerin değil, kadınların, gençlerin, aydınların işçi sınıfı ile birleştiği bir gün oldu. İki bölüm halinde gerçekleşen kurultayın ilk bölümünde hazırlık komitesi tarafından hazırlanan tebliğler sunuldu. “Kriz ve sonuçlarına karşı mücadele”, “İşçi sınıfının mücadele ve örgütlenmesinin önündeki engeller” başlıklarını taşıyan iki tebliğ sunumunun devamını serbest kürsü izledi. İkinci bölümdeki serbest kürsüde söz alan işçi ve emekçilerin konuşmalarında ekonomik kriz, güncel saldırılar, iş cinayetleri, kıdem tazminatının gaspı, sendikaların durumu ve sendikal bürokrasi, taban örgütlülüğü ve birleşik mücadelenin önündeki engeller ve daha çok da tüm bunların kendi işyerlerindeki yansımaları üzerine anlamlı vurgularda bulunuldu. Öneri ve tespitlerle kurultay çalışmasına güç kattılar.

İZMİR İŞÇİ KURULTAYI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ!

Kurultayda çağrısı yapıldığı üzere 19 Ocak Pazar günü yapılan değerlendirme toplantısında kurultay katılımcılar tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. “İşçi sınıfının tabandan eylem ve örgütlenmesini güçlendirmek”, “Birleşik bir mücadele mevzisi” yaratma başlıkları kurultayın ortaya çıkardığı sonuçlar üzerinden tekrar ele alındı. Bundan sonra yola nasıl devam edileceği sorusuna yanıtlar arandı. Ve ön süreci de dahil olmak üzere tüm bu kurultay süreci tartışmaları üzerinden sonuç bildirgesi oluşturuldu. Tüm bu tartışmalarımıza dair yanıtları da içeren sonuç bildirgesini İzmir emek kamuoyuna sunuyoruz