Torbalı Güncel Yazı İşleri Müdürü İbrahim Danış ve Torbalı Güncel Muhabiri Ömer Dur, bugün Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter’i makamında ziyaret etti. Samimi geçen görüşmede Kaymakam Öter, sorularımızı içtenlikle cevapladı. Gündeme dair konuların da görüşüldüğü ziyarette Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ilçenin en önemli sorunlarının ne zaman çözüleceği konusunda önemli bilgiler verdi. Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ederek ilçedeki çalışmalarını yarım bırakan Gediz Elektrik’in yüklenici firması hakkında bilgi veren Öter, sorunun kısa sürede çözüleceğini belirtti. Dün Gediz Elektrik Dağıtım Güney Bölge Müdürü Ali Arcan ile görüşen Öter,  “İlçedeki Gediz Elektrik çalışmalarının  yüzde 82’si tamamlanmış durumda.  Firma çalışmalarını yarım bıraktığı için bazı bölgelerde çukurlar açık kaldı. Gediz Elektrik şuanda yeni bir firma ile anlaşma sağladı. 1 hafta 10 gün içerisinde çalışmalar başlayarak kısa sürede tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR 15 GÜNE BAŞLAYACAK

Torbalı’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan Kemalpaşa Kavşağı’nda da çalışmaların 15 gün içerisinde başlayacağını belirten Öter, “Bildiğiniz üzere İZSU’nun bölgede çalışmaları vardı. Bugün itibari ile buradaki çalışmalarını tamamladı. Çalışmanın olacağı bölgedeki kameralar sökülecek. Ayrıca çalışmaların başlayacağı zaman trafik sorunu oluşmaması için alternatif yol için de çalışmalarımız devam ediyor.  Çalışmalar başladığında ise yol bir şerit halinde kullanılmaya devam edecek. 15 gün içerisinde Kemalpaşa Kavşağı’nda çalışmaların başlaması planlanıyor” dedi. Öter, ayrıca Ayrancılar’dan Pamukyazı’na uzanan İzmir Aydın Karayolu’na sıcak asfalt döküleceğini ve kavşaklarda gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

 TORBALI’DA KORONAVİRÜS TABLOSU

Torbalı’daki koronavirüs vakaları hakkında da bilgi veren Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, “Geçtiğimiz haftalarda ilçede koronavirüs vaka sayılarında patlama yaşandı. Günlük vakalar 400’ü gördü. Ama şuanda Torbalı biraz toparladı. Şuanda vaka sayıları 100 civarında. Hastanemizde de bir yoğunluk yok. Yoğun bakımlarımızda da her hangi bir doluluk söz konusu değil” dedi. Torbalı’da koronavirüs kaynaklı ölüm oranının çok düşük olduğunu ifade eden Kaymakam Öter, salgının başladığından beri ilçede vefat edenlerin sayısının 100’ü geçmediğini belirtti.