Türkiye’nin en canlı şehirlerinden biri olan İzmir, aynı zamanda da bildiğiniz gibi Türkiye’nin en kalabalık 3. Şehri. Bununla birlikte, gezilebilecek tarihi alanları, eğlence ve sanat merkezleri, büyük alışveriş merkezleri ve tatil beldeleri ile Türkiye’nin yanı sıra, yurt dışından büyük ilgi görmektedir.

Sizler için hazırladığım ve en sık ziyaret edilen, İzmir’de gezilecek 10 yeri aşağıda listeledim:

1. Kemeraltı Çarşısı

Hem turist, hem de simgesel mekanlardan biri olan Kemeraltı Çarşısı, Türkiye’nin en büyük çarşılarından biri. Tarihi yapısının yanı sıra içindeki tarihi hanları ile de ilgi odağıdır.

2. Karşıyaka

Karşıyaka İzmir’e ziyaret edenlerin, mutlaka gittiği yerlerden biridir. Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Karşıyaka garı, tarihi klişeler ve Camiiler buradadır. Güneydoğu meydanı ile Kıbrıs Şehitler Caddesi ile ünlüdür.

3. İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan bu büyük doğal yaşam parkında en geniş hayvan türleri yer alır. İzmir’e gelip de ziyaret edilenler listesinde yer alan bir yerdir. Sıradan hayvanat bahçesi gibi algılansa da gidip, gezildiğinde büyüklüğü ve yapısal alanıyla herkesi mest eder.

4. Kordon Boyu

İzmir’liler için kordon boyu bir kültür alanıdır. Havaların ısınmasıyla özellikle de öürencilerin, elinde kitabıyla sessiz sade bir görüntüsü ile yeşil çimlerin üstünde, kitap okuma, ders yapma alanı gibidir. Tabi gezmek için ise en doğal en sade alandır. Yeşillik ve denizin seviştiği bir alandır.

5. Tarihi Asansör

İzmir’e yukarıdan bakmak için güzel bir yerdir. Buraya gidip de bakmanızı kesinlikle öneririm. Bakıca ne güzel bir şehir diyebildiğinizi şimdiden duyar gibiyim. Restoran ve belediye işletmeleri de bu alanda mevcuttur. Manzaraya karşı şöyle bir yemek, yemek güzel bir fikir.

6. Key Museum

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Key Museum, herkesin gelip de görmesi gereken bir yer.

7. Mavibahçe Alışveriş Merkezi

Alışveriş tutkunlarının mutlaka görmek isteyeceği büyük, görkemli ve manzarası bulunan bir alışveriş merkezidir.

8. Saat Kulesi

İzmir’in simgesi olan saat kulesi tarihi yapısıyla ve görüntüsüyle eşsiz bir gezi alanıdır. Konak ilçesinde bulunan bu yapıya gidip görmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

9. Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi

Gaziemir’de bulunan bu alışveriş merkezi hem büyüklüğü hem de yapısından dolayı, İzmir’e gelenlerin en sık uğradığı yerlerden biri.

10. Arkas Sanat Merkezi

Sanat için ve Ülkemiz için değerli bir yerdir. Sanat galerilerine merak duyanların ilk mekanıdır. Merak duymayanların ise yine de uğradığı ve güzel bulduğu mekanlardan biridir.