Pandemi öncesinde Türkiye'nin dört bir yanına iş ve inceleme gezileri düzenleyen Torbalı Ticaret Odası'nın pandemi sonrası ilk durağı Muğla oldu. Daha önce Bursa, Manisa, Kayseri, Konya, Isparta, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Trabzon ve Rize gibi ekonomisi ile model olan illere iş ve inceleme gezisi düzenleyen TTO, Ege Bölgesinin mermer sektörü ile yıldızı parlayan Muğla'ya 45 kişilik iş insanı grubuyla adeta çıkarma yaptı. Torbalı Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Torbalılı iş adamları ve kadın girişimcilerden oluşan 45 kişilik heyet, Muğla ekonomisinin gelişimi yerinde görme imkanı buldu. Gün boyunca Muğla da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Torbalı heyetinde yer alan iş insanları önemli görüşmelere imza attı.

İŞ BİRLİKLERİ ÖNEMLİ
Muğla programı, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve iş insanlarından oluşan heyeti, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkanı Koray Özcan, meclis üyelerinin karşıladı. Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Başkanı Ercan “Öncelikle odamıza gerçekleştirdiğiniz bu ziyarette tüm Torbalılı sanayicilere teşekkür ediyorum. Odamız 1884 yılında kurulmuş ve bugün 5400’ü faal toplam 9100 üyemize hizmet etmekteyiz. Muğlamız özellikle Mermer, turizm ve hizmet sektöründe adeta bölgenin parlayan bir yıldızı haline geldi. Bizim için iş birlikleri önemli. Umarım ziyaretimiz sonrasında burada bulunan iş insanları arasında değerli işbirliklerine vesile olmuş oluruz.” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ
Açılış konuşmasından sonra sözü alan TTO Başkanı Olgun “Egenin bir incisinden diğer bir incisi olan Muğla’ya yapmış olduğumuz ziyarette, bizleri ağırlayan çok değerli Mustafa ve Koray Başkanlarıma, meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarına Torbalılı sanayiciler olarak teşekkür ediyorum.” dedi. Torbalı’nın adeta sanayiyi çeken cazibesini anlatan Başkan Olgun “Gerek üretimimiz gerekse istihdamımızla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Hedefimiz, bu katkıyı daha da yukarıya çıkarmak. Umarım gerçekleştireceğimiz ikili iş görüşmeleri sonrasında her iki şehir adına faydalı iş birlikleri ortaya çıkar “dedi. Açılış konuşmaları sonrasında MUTSO’da karşılıklı iş görüşmeleri düzenlendi. Oda binasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Muğla ve Torbalı'nın sanayi potansiyeli değerlendirildi. Torbalılı iş insanları heyeti ilk durağı olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün misafiri oldu. Torbalılı heyet, Muğla Petek, Ekip Araç Üstü Ekipmanları, Ermaş Madencilik, Gara Guzu Gıda ve Muğla TSO iştiraki Zeytinpark firmalarını ziyaret etti. Fabrikaların gerçekleştirdikleri üretim ve teknolojileri hakkında bilgi alan Torbalılı iş insanları günübirlik Muğla ziyaretlerini tamamladılar.