Torbalı Devlet Hastanesi Koronavirüs ile mücadelede adeta tarih yazıyor. Salgının Türkiye’ye henüz gelmediği dönemlerde bile hazırlıklarına başlayan ve ilk vaka ile birlikte hastanenin bir bölümünü karantinaya alan Torbalı Devlet Hastanesi, covid 19 ile büyük bir savaş verdi. Çevre ilçelere nazaran daha yoğun vakanın görüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi hem yoğun bakım hem de uzman hekim avantajlarını kullanarak çok sayıda hastanın bu virüsü yenmesini sağladı. Öte yandan vaka oranlarının da ciddi seviyede azaldığı hastanede ortalama yüzde 60’lık bir azalmanın yaşandığı öğrenildi.

COVİD’E YAKALANAN SAĞLIKÇILAR VAR

Bazı sağlık çalışanlarının da covid 19’a yakalandığı öğrenilirken, Torbalı’da bu yönde bir can kaybının olmadığı öğrenildi. İyileşip görevi başına dönen sağlıkçıların da olduğu devlet hastanesinde rakamlar her geçen gün çok daha iyiye gidiyor. Günde 100’ün üstende başvurunun olduğu Torbalı’da bu sayının 40’lara düştüğü öğrenilirken, servislerde de gayet iyi rakamların yaşandığı bilgisine ulaşıldı. Torbalı’da servis düzeyinde iyileşen çok sayıda pozitif hastanın olduğu öğrenilirken, bu başarı alınan önlemler, yoğun mesai saatleri, eğitimler ve görev bilincinden gibi faktörlerden kaynaklandı.

ACİL SERVİSE GEREKSİZ YOĞUNLUK YAPMAYIN

Öte yandan Acil Servis’te son günlerde yaşanan yoğunluk bazı sıkıntıların yaşanmasına da neden oluyor. Torbalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan hekimlerin gün içinde Covid 19 servisinde de görev aldığı öğrenilirken bu nedenle zaman zaman serviste doktor eksikliği yaşandığı ancak buna hasta ve hasta yakınlarının tepki gösterdiği öğrenildi. Acil serviste gereksiz yoğunluğun yapılmaması istenirken, poliklinik servislerine de randevusuz kayıtın yapılmadığı öğrenildi.