Torbalı siyasetine kurulduğu günden bu yana hareketliliğini her geçen gün arttıran Demokrasi ve Atılım Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı büyük bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Torbalı Deva İlçe Teşkilatı, "Engelleri Aşmak İçin Bir Damla da sen ol" sloganıyla başlattıkları projelerinin ilk etabında  Atalan, Tulum ve Subaşı'nda ihtiyaç sahiplerine akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti.  Kurban Bayramına denk gelen bu çalışma ihtiyaç sahibi engellilere güzel bir bayram hediyesi oldu. Toplumda engellilere tanınan hakların son zamanlarda ülke ve meclis gündeminde sıkça konuşulması ve Deva Partisi Torbalı İlçe Başkanlığının engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye hediye etmesi büyük takdir topladı.

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK”

 Örnek teşkil eden bu sosyal sorumluluk projeleri hakkında gazetemize demeç veren Deva Partisi Torbalı İlçe Başkanı Serdar Havsut sözlerini şöyle sıraladı;  "En büyük engel sevgisizliktir." parolası ile başlattığımız projemiz partili gençlerimizden ve hayırsever iş adamlarımızdan büyük bir destek gördü ve bir anda imece etkisi yarattı. Projemiz, mahalle ve ev ziyaretleri yaptığımız günlerde tek tek sorunları not alıp ihtiyaçları belirlememiz ile başladı diyebiliriz. Sorunların yerinde incelememizin çözümleyici bir etki yarattığını gördük ve bazı durumlarda aracı bazı durumlarda da ana rol almak istedik ki verdiğimiz sözleri yerine getirebilelim. Engelli bireylerin yaşam alanlarındaki zorluklarını hepimiz çok iyi biliyoruz ve her birimizde birer engelli adayıyız bunun bilincinde olarak engelli özelikle de genç engelli bireylerimizin yaşamlarını bir nebzede olsun kolaylaştırabilmek için bu gibi anlamlı projelere devam edeceğiz. Ama şunu da belirtmekte fayda var bu yaptığımız çalışmaların hepsi geçici çözümler, bu sorunları kalıcı bir şekilde çözmemiz gerekmektedir. Ziyaret ettiğimiz mahallelerde şunu çok iyi görüyoruz ki bu hastalıklar ve engeller; eğitimsizlik, sağlık sisteminin mahallelerde yetersiz kalması, ekonomik ve refah seviyelerinin düşük olmasından kaynaklanıyor. Bu mahalleleri Türkiye'nin yansıması olarak görüyoruz ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretecek, projeler gerçekleştirecek bir yönetim anlayışının ülkede oluşturulması gerekmektedir.Demokrasi ve Atılım Partisi olarak engelli bireylerin topluma kazandırılması noktasında büyük çalışmalara imza atıyoruz.

“EŞİT YURTTAŞLIK İLKESİNİN BİR GEREĞİ”

Açıklamalarına devam eden Havsut; “Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz. Engellilerin çalışma hayatı da dahil toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacağız.Engelli bireylerin yetkinlikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin bilgileri de içeren bir veri tabanı oluşturarak yetkinliklerine uygun eğitim almalarını sağlayacak ve istihdam edilebilirliklerini artıracağız.Sosyal sorumluluk projeleriyle engellilere yönelik mesleki eğitimler ve sertifika programlarını teşvik edeceğiz.Engelli bireylerin yazılım, kodlama, siber güvenlik, e-ticaret uzmanlığı, büyük veri yöneticiliği gibi kalifiye eleman olarak istihdamını sağlayacak projeler geliştireceğiz.Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için erişilebilirliği süratle sağlayacağız.Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik yararlanabileceği bakım evleri açarak bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız.Engellilere yönelik sivil toplum örgütlerini destekleyerek, engelli aileleri arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttıracağız. Engelli ailelerine yönelik psikolojik destek sağlayacağız.” dedi.