Torbalı Ticaret Odası’nın TOBB’un çağrısı ile depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere başlattığı yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Pazartesi günü başlatılan kampanyadan toplanan malzemeleri taşıyan 2 tır bugün yola çıktı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Bekir Söyler, kampanyada gönüllü bir şekilde görev alan Ticaret Odası personeli ve onlarca gönüllünün katıldığı yardım toplama kampanyası yoğun bir katılım ile devam ediyor. 100 yatak, 1600 battaniye, 250 paket bebek bezi, 8 koli tek kullanımlık bardak, 193 koli giyim malzemesi, 18 kg kedi/köpek maması, 450 paket ıslak mendil, 34 adet halı, 85 koli dezenfektan ve 6 adet çadır malzemesini AFAD tarafından belirlenen Adana’daki yardım toplama merkezine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

OLGUN: TEK YÜREK OLDUK

Torbalı iş aleminin yardım konusunda büyük duyarlılık gösterdiğini ifade eden Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun “Ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadı. 7,7 büyüklüğündeki deprem çevre illeri de sarsarak başta Kahramanmaraş olmak üzere Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da çok sayıda bina yıkılmasına neden oldu. Deprem olur olmaz TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talimatı ile harekete geçtik. Torbalı iş alemi çok büyük yardımlarda bulundu. Torbalı Ticaret Odası olarak 2 tır yardım malzemesini hayırlısı ile yola çıkardık. Oda personelimiz tamamen gönüllük esasına dayalı olarak bu kampanyada görev aldı, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk gerektiren, toplumsal birlik gerektiren tüm konularda her zaman görev aldık, almaya devam edeceğiz. Dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla” dedi.

İŞ MAKİNELERİNİ AFET BÖLGESİNE GÖNDERDİLER

Öte yandan Torbalı'dan bölgeye yardımlar da devam ediyor. Torbalılı iş insanları Üzeyir Dalgıç ve Hamza Yeşilbaş , deprem bölgesine araç yardımında bulunuyor. İş makinelerini bölgeye gönderen Torbalılı duyarlı vatandaşlar'ın araçları, afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında bulunacak. 

Tarımsal inovasyonu inceledi Tarımsal inovasyonu inceledi