Bugün ilçe genelinde ardarda yaşanan depremlerin ardından insanlar Torbalı Deprem Toplanma alanlarını aramaya başladı.

Bugün ilçe genelinde ardarda yaşanan depremlerin ardından insanlar Torbalı Deprem Toplanma alanlarını aramaya başladı. Torbalı'da herhangi bir can kaybi yaşanmazken Kaymakam Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur bu durumu doğrulayan açıklamalarda bulundu. Öte yandan belirlenen deprem ( afet ) toplanma alanları, genellikle park, bahçe gibi yeşil alanlar tercih edilirken, uygun yer olmaması halinde az katlı binaların da yakın bölgeleri de tercih edildi. Olası bir doğal afet yaşanması durumunda en emniyetli yer ve kurtarılmayı bekleyeceğimiz yerler olarak seçilen toplanma alanları, aynı zamanda insanlarla iletişim kurulabilecek buluşma noktasıdır.
 TORBALI’DAKİ ALANLAR

Torbalı Deprem Toplanma Alanları Nüfusu 178 Bin 778 olan Torbalı'da 5 adet toplanma alanı bulunuyor. Toplanma alanı şu şekilde, Muratbey Mahallesi Atilla Sunar Caddesi, (Spor Salonu), Torbalı Mahallesi Metropolis Bulvarı (Meydan), Atatürk Mahallesi 1551-1553 sokak (Pazar Alanı), Tepeköy Mahallesi İsmetpaşa Caddesi (Belediye Hizmet Alanı) ve Ertuğrul Mahallesi 3018-3019 sokak (Belediye Hizmet Alanı) olarak açıklandı.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

Kaymakam Ercan Öter, "Bugün saat 14.51 de olan deprem ilçemizde yoğun şekilde hissedilmiştir. Tüm ekiplerimizle ilçemiz genelinde araştırma yapmaya devam etmekteyiz. Şu ana kadar İlçemiz genelinde can kaybı ve küçük çatlaklar dışında ciddi bir hasar tespit edilmemiştir. Tüm vatandaşlarımızdan soğukkanlılıklarını koruyarak bulundukları yerde kalmalarını ve İletişim araçlarını gereksiz kullanmamalarını rica ederim" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan İsmail Uygur, "İlimiz genelinde hissedilen depremi Torbalı olarak da hissettik. Çok şükür şimdiye kadar hasarlı bina haberi almadık. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için kriz masamızı oluşturduk. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için 856 66 66 telefon numarasını aramaları yeterli olacaktır. Tüm hemşerilerimize tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.