İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile “Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanması” kararı alındı. Karar ile karanitanada kalanlara elektronik kelepçe uygulanıp uygulanmayacağının ucu açık bırakıldı. Ayrıca mahallelerde denetim ekiplerinin kurulması netleştirildi.  İzmir Valiliği’nin resmi sitesinde alınana kararlarda düğün, nişan, kına gecesi gibi etkinliklerde denetimlerin arttırılması kararlaştırıldı. Diğer yandan turistik bölgelerdeki plajlarda denetimler de sıklaşacak.

Diğer yandan COVİD-19 tanılı veya temaslı kişilerin izolasyon koşullarına uyması için ciddi bir karar alındı. “Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanması” kararı ile ‘karantinada kalanlar için elektronik kelepçe mi uygulanacak’ sorusunu beraberinde getirdi.

MAHALLE DENETİM EKİPLERİ KURULUYOR

Kurulu ayrıca mahallelerde denetim ekiplerinin kurulması yolunda da adım attı. Kurul “mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde? kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personelinin görevlendirilmelerinin sağlanması” kararını aldı.