İzmir Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında önemli bir kararın altına imza attı. İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddesi kapsamında ek tedbirler alındı.
İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada vatandaşların sosyal mesafe gözetmeden toplu olarak yürümelerine izin verilmeyeceği, yan yana yürüyen vatandaşların yine sosyal mesafe gözetilerek yürümelerine dikkat çekileceği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır. İlimizde meydanlarda sokak ve caddelerde? vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilecektir. Yukarıda belirtilen tedbirlere uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır”