Torbalı Belediyesi, ilçenin önemli tarım ürünlerini ve kırsal merkezleri tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki hafta Çapak Mahallesi’nde Bardacık İnciri festivali düzenleyen belediye dün de Karakızlar Mahallesi’nde börülce festivali düzenledi. Karakızlar’da yetişen ve köylünün önemli geçim kaynaklarından olan börülceyi ve doğası ile kendine hayran bırakan Karakızlar’ı tanıtmak amacıyla bu yıl ilki gerçekleşen Börülce Festivali’ne binlerce kişi katıldı. Köyün içerisine kurulan yerli üretici tezgahlarında köylüler başta börülce olmak üzere, organik tarımsal ürünleri satıp ekonomilerine katkıda bulunurken, günün sonunda düzenlenen gösteri ve konserlerle de moral buldu. Köye Torbalı dışından da çok sayıda ziyaretçi akın etti. İZBAN’dan kalkan ücretsiz taşıma araçları ile festival alanına ulaşan vatandaşlar, Komedi Dans Üçlüsü’nün gösterisi ile kahkahaya boğulurken, Nilay Şahin ve Ankaralı Ayşe’nin şarkıları ile de unutulmaz anlar yaşadı.

ANKARALI AYŞE’DEN TEŞEKKÜR

Bu yıl ilki gerçekleşen Börülce Festivali’ne katılım da oldukça yoğun oldu. Gün boyu etkinliklerin gerçekleştiği, alışverişlerin sürdüğü festivalin sonunda gerçekleşen konserler katılımcıları eğlendirdi. Ankaralı Ayşe’nin birbirinden özel parçaları ile kah duygulanan kah da yerinde oturamayıp oynamaya başlayan katılımcılar, Karakızlar’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. Torbalı’nın doğasına hayran kaldığını ve bu bölgede yetişen ürünler için bu festivallerin çok önemli yer tuttuğunu ifade eden ünlü sanatçı Ankaralı Ayşe olarak bilinen Ayşe Dinçer, “Burada olmaktan, bu festivalde sizlerle şarkı okumaktan dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanı Mithat Tekin’e üreticinin, köylünün ve sanatçının yanında olduğu için teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan konserde Ankaralı Ayşe topukluları çıkarıp, köylülerin giydiği ‘Cızlavet’ denilen ayakkabıdan giydi.

KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE DAVET

Gün boyu tezgahları gezip üreticilerle yakından ilgilenen ve yine katılımcıları karşılayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yoğun katılımın kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Torbalı’da yetişen ürünlerimizi ve güzel köylerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Karakızlar köyümüzde Börülce Festivali düzenledik. Nilay Şahin, Komedi Dans Üçlüsü ve usta ses Ankaralı Ayşe’nin sahne aldığı festivalimize katılan ve bizimle olan herkese teşekkür ederiz. Burada yüzlerin güldüğünün görmek çok güzel. Önümüzdeki hafta kurtuluş şenliklerimiz gerçekleşecek. Dolu dolu bir program hazırladık. Tüm İzmir’i 3-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Kurtuluş Şenlikleri’mize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.