Torbalı Belediyesi’nde asfalt çalışmaları hızla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Karakuyu ve Çaybaşı bölgesinde yaşanan sıkıntıları gideren Torbalı Belediyesi Ahmetli-Yeniköy-Özbey arasındaki yolda hem genişletme hem de asfaltlama çalışması başlattı. İlçe merkezi ve kırsalda asfalt çalışmalarına ara vermeden devam eden Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle büyük bir sorunu ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin dört bir yanına sebze gönderen ve bu nedenle başta kamyon olmak üzere günde yüzlerce aracın aktif olarak kullandığı Özbey-Yeniköy-Ahmetli yolunu 3 metre genişletecek olan ekipler daha sonra sıcak asfalt dökecek. Ekipler ayrıca yol güzergahındaki köprüleri de güçlendirip genişletecek. Çalışmalar nisan ayının sonuna doğru tamamlanmış olacak.

AYKOME İLE İRTİBAT HALİNDE

Kısa sürede büyük rahatlık sağlayan asfalt çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapıyor. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tasfiye işlemlerinin tamamladıktan sonra başlanacak olan asfalt çalışmaları kapsamında bazı alanlardaki sorun tamamen giderildi. Özbey girişinden Ahmetli girişine kadar olan toplam 8 kilometrelik alana toplamda 23 ton sıcak asfalt dökülecek.  Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alt Yapı Koordine Merkezi(AYKOME) ile koordineli bir şekilde ilçede asfalt sıkıntısı yaşanan diğer noktaların da tek tek asfaltlanacağı öğrenildi.

ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRECEK

İlçe genelinde asfalt ihtiyacının olduğu noktalarda çalışma gerçekleşeceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Karakuyu, Çaybaşı ve Tepeköy Mahallesi’nde bazı bölümlerde asfalt çalışmaları gerçekleştirdik.  Şimdi yaz-kış sebze üretiminin yapıldığı Ahmetli-Yeniköy-Özbey hattında bir çalışma başlattık. İlçe genelinde de alt yapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda da ihtiyaç dahilinde asfalt çalışması gerçekleşecek. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordine Merkezi ile irtibat halindeyiz. Asfalt ihtiyacı olan ve herhangi bir birim tarafından (Türk Telekom, İZSU, İzmirgaz, Gediz Elektrik) kazı çalışmalarının olmayacağı sokaklarda da asfalt çalışması gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.