Torbalı Belediyesi’nde asfalt çalışmaları hızla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışan Torbalı Belediyesi Ahmetli-Yeniköy-Özbey arasındaki yolda hem genişletme hem de asfaltlama çalışması tamamlanmak üzere. İlçe merkezi ve kırsalda asfalt çalışmalarına ara vermeden devam eden Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle büyük bir sorunu ortadan kaldırmaya çok yaklaştı. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin dört bir yanına sebze gönderen ve bu nedenle başta kamyon olmak üzere günde yüzlerce aracın aktif olarak kullandığı Özbey-Yeniköy-Ahmetli yolunu 3 metre genişleten ekipler daha sonra sıcak asfalt döktü. Torbalı Belediyesi yol boyunca yer alan köprüleri de güçlendirip genişletti.

AYKOME İLE İRTİBAT HALİNDE

Kısa sürede büyük rahatlık sağlayan asfalt çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapıyor. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tasfiye işlemlerinin tamamladıktan sonra başlayan asfalt çalışmaları kapsamında bazı alanlardaki sorun tamamen giderildi. Özbey girişinden Ahmetli girişine kadar olan toplam 8 kilometrelik alana toplamda 20 bin ton sıcak asfalt döküldü. 35 bin ton alt yapı malzemesinin döküldüğü yollar için Yeniköy Mahalle Muhtarı Bülent Ege ve Ahmetli Mahalle Muhtarı Hasan Kaplan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.  Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alt Yapı Koordine Merkezi(AYKOME) ile koordineli bir şekilde ilçede asfalt sıkıntısı yaşanan diğer noktaların da tek tek asfaltlanacağı öğrenildi.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

1974 yılından bu yana yolda sürekli yama çalışmalarının olduğunu ifade eden muhtarlar, “Bu yol Torbalı için çok önemli. Türkiye’nin dört bir yanına yaz-kış sebze bu yoldan gider. 1974 yılında asfaltlandı. O tarihten sonraki tüm bakımlar ve çalışmalar yamayla sınırlı kaldı. Talebimizi duyan Torbalı Belediyesi ve işbirliğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Yolumuz gerçekten çok güzel ve geniş oldu” ifadelerini kullandı.