Geçtiğimiz yıl yağan yağmurlar nedeniyle taşkınlara neden olan Ayrancılar ve Pancar’daki dereler, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve Torbalı Belediyesi ortak çalışması sonucunda yenileniyor. İZSU Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu ve Dereler Bakım ve Onarım Şube Müdürü Onur Emrah Yıldız’ın talimatları doğrultusunda her kış sorun yaşanan bölgelere müdahale edildi. Ekiplerin yoğun mesai harcadığı bölgelerin yüzde 90’ı biterken kalan yerlerin de hafta sonuna kadar bitmesi planlanıyor. Öte yandan Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan ve Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Meclis Üyesi Savaş Benli de çalışmaları yerinde inceleyerek ilgili birimlerden bilgi aldı.

AYRANCILAR’DAKİ SORUNA NEŞTER

İlk olarak Ayrancılar’da bulunan, Ayrancılar ve İnönü mahallelerinin içerisinden geçen Hayıtözü deresinde bulunan ve küçük gelen büzler değiştirildi. İnönü Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi bölgesinde küçük gelen büzler yerine 1,5*1 metre ebatında kutu menfez ile değiştirilirken Ayrancılar Mahallesi 99. Sokak’ta taşkınlara sebebiyet veren büzlerin yerine 25 adet 2*1 metre ebatında kutu menfez koyuldu. Öte yandan Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi 13. Sokak üzerinde de mevcut olan büzlerin yerine de 22 adet 2*1 metre ebatında kutu menfez ile değiştirildiği belirtildi. Koyulan kutu mefezlerin derelerde taşkınlara ve hidrolik akışa engel olmayacak şekilde değiştirildiği öğrenildi.

PANCARDA YOĞUN MESAİ

Çalışmaların halen devam ettiği ve hafta sonuna kadar bitmesi planlanan Pancar mevkii Makas deresinde de hummalı çalışmalar devam ediyor. Yağan yağmurlarda başta İZBAN olmak üzere çevredeki fabrikaların olumsuz etkilendiği Makas deresinde sıkıntının giderilmesi için mevcut bulunan büzlerin yerine 120 adet 2*1,5 ebatında kutu menfez koyulacak. Mahalle sakinleri, olası taşkınları önlemek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar için başta Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Meclis Üyesi Savaş Benli,  İZSU Genel Müdürlüğü Genele Müdür Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, Dereler Bakım ve Onarım Şube Müdürü Onur Emrah Yıldız’a ve tüm ekiplere teşekkür etti.