Torbalı Belediyesi, koronavirüse karşı tedbirlerini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüse karşı önlemler alarak hijyen çalışmalarını 7/24 devam ettiriyor. Okullar, ibadethaneler, parklar, duraklar ile ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışması gerçekleştiren Torbalı Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlıların ihtiyaçlarını gidermek içinde adeta seferber olmuş durumda.

24 SAAT DEZENFEKTE

Ekipler, birçok ortak kullanım alanını dezenfekte ederek vatandaşların tedirgin olmalarının önüne geçiyor. Gerçekleştirilen çalışmalara virüs tehdidi atlatılana kadar periyotlar halinde devam edileceği bildirildi. 24 saat boyunca ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları sürerken, sokağa çıkması yasak olan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını sağlamak için de belediye kanadında yoğun bir mesai harcanıyor. Her gün 9 ekip ile dezenfekte çalışması yapıldığının altını çizen Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Belediyemizce alınan tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı. 24 saat boyunca ara vermeden mahallelerimizde çalışmalar sürdürülüyor. Periyodik şekilde dezenfekte çalışmalarımızı en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.

BELEDİYE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Koronavirüse salgınında en büyük risk grubunu oluşturan 65 yaş üstü vatandaşlar için Torbalı Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu ilçede tedbirler alınması için birlik oldu. Koronavirüs nedeniyle evlerinde olan 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların yardımına koşan Vefa Sosyal Destek Grubu, her gün onlarca yaşlının evine giderek ihtiyaçlarını karşılıyor. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un talimatıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne toplamda 26 araç tahsis etti. 45 personelini de bu birimlere takviye amaçlı görevlendiren belediye süreci en güzel şekilde yürütüyor. Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Evde bakım hizmetimiz ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ayrıca sağlık ve güvenlik alanında hizmet veren kurumlarımıza araç ve teçhizat destekleri veriyoruz. Evden çıkamayan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Salgını en az zararla atlatmak için lütfen evlerinizden çıkmayın. Bizler sizin için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.