Yazlık ve kışlık sebze üretiminin yanı sıra hububat tarımının da yapıldığı Torbalı’da bugün ilk defa yeni bir ürünün hasadı daha yapıldı. Kasım ayında Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Torbalı’da hizmet veren DB Tarımsal Enerji Şirketi işbirliği ile 55 dekarlık alana kanola ekildi. Dalgıçlar Ailesi’nin arazisinde yetiştirilen ve diğer ürünler gibi pek su ve gübre istemeyen kanola bugün hasat edildi. Biçerdöverin hasat ettiği kanola, yağ sanayisinde kullanılacak. Hasat öncesi tarım arazisinin yanında tarla günü düzenlendi. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’in de katıldığı toplantıda ayrıca Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı da katıldı.

FİYATLAR BEKLENTİYİ KARŞILADI

Hasat öncesi açıklamalarda bulunan DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, “Kanola fiyatları ilk defa beklentilerimizin çok üzerinde açıklandı. Kanola eken ekicilerimiz artık emeklerinin karşılığını alacaklar. Torbalı’da bizim bu üretimi yapmamızın ayrıca önemi var. Ülkemiz için çok inandığımız enerji tarımı, bölgemiz için de çok önemli ve büyük katma değer sunacak. Kanola dışında ülkemizde ayrıca enerji tarımı bitkileri var. Bunlarda da üretime geçmeyi planlıyoruz” dedi. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, “Hasat günümüze katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Ürün çeşitliliği adına çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

ALIM GARANTİSİ VURGUSU

 Torbalı’nın önemli tarım merkezlerinden olduğunu ifade eden Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, “Torbalı gerek sanayi gerek tarım alanında olsun çok önemli bir ilçe. Tarımsal üretimde modern tarımın yapıldığı bir ilçeyiz aynı zamanda. Ürün çeşitliliğimizi artırmamız lazım. Kanola da bizim için güzel bir başlangıç oldu. Bizim çiftçimiz bir şeyi görmeden o işe girmez. Bugünün de bu yönüyle ayrı bir önemi var. Emeği geçen İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Kanola bitkisinin özellikle alım garantili ilçemizde yetişmesi bizleri ayrıca sevindirdi. İnşallah bu başlangıç çevre il ve ilçelere yayılır” ifadelerini kullandı.