Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoağn'ın açıklamalarından satır başları;

"Vaka ve vefat sayılarındaki kısmi artıştan üzüntü duyuyoruz.  Kafe ve restoranlar çok daha sıkı şekilde denetlenecek. Ayakta yolcu alınmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Asıl iş vatandaşın kendisinde bitiyor. Mevsim hastalıklarının yükü üzerimize binmeden günlük vaka sayılarını 100'ün altına, vefat sayılarını da mümkünse sıfıra indirmeliyiz. Hükümet olarak marttan sonra açtığımız çok sayıda yüksek kapasiteli hastaneyle teşhis ve tedavi imkanlarını sürekli genişletiyoruz. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecek.  Kalabalık etkinliklerden uzak durmadığımız, kurallara uymadığımız sürece ne açtığımız hastaneler ne cezai tedbirler bizi virüsten koruyabilir” dedi.

Eğitimle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “ Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimi beraber yürüteceğiz. Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okulları açıyoruz.  Yılın ikinci çeyreğinde, beklendiği gibi bir küçülme yaşamış olsak da, gelişmiş ülkeler dahil dünyadaki pek çok devletten daha iyi durumda olduğumuz bir gerçektir. Tüm veriler üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanma yaşayacağımıza işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.