Egede Sonsöz’ün haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, geçtiğimiz hafta Ulaşım Üst Kurulu toplantısı gerçekleştirmişti. Metro Genel Müdürlüğü'nde yapılan zirvede ESHOT, İZBAN, Metro, İZDENİZ, İZULAŞ, Ulaşım Raylı Sistem Daire Başkanları ve Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak katılmıştı. Bu toplantıda, eylül ayında okulların da açılmasıyla artması beklenen trafik yükünün azaltılması, toplu taşıma araçlarının daha çok kullanılması ve tüm araçlarda salgına yönelik alınacak yeni önlemler konuşulmuştu.

KURUMLARIN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Genel Sekreter Dr. Gökçe, İzmir Valilik Makamı'na Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak imzasıyla gönderilen öneriyle, mesaiye başlama saatinin 08.00-09.30 aralığında paylaştırılması yönünde görüş bildirdiklerini açıkladı. Bu konuda İzmir Ticaret Odası, EBSO gibi kurumların da görüşlerini aldıklarını belirten Genel Sekreter Dr. Gökçe, şu bilgileri aktardı:

SON KARARI, VALİ KÖŞGER VERECEK

"Bugünkü şartlarda insanlar, aynı anda trafiğe çıkıyorlar ve trafikte aşırı bir yoğunluk oluyor. İnsanlar işlerine gitmek için ne yarım saat erken, ne de bir saat geç çıkıyor.  Eğer önerimizin kabul görmesi durumunda, yoğunluğu 1.5 saate yaymış olacağız. Bu durumda özel araçlarıyla yola çıkanlar, 1.5 saatlik dilimi paylaşacakları için trafik rahatlayacak. Toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlarımız da seferler aynı aralıkta devam edeceği için daha rahat yolculuk yapacaklar. Devlet dairelerinde, çeşitli kamu kurumlarında mesaiye başlama saatlerinde yapılacak bir değişiklik, trafiği rahatlatacaktır. Karar, Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'in yetkisindedir.  Valilik makamından  gelecek cevabı bekliyoruz."

Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, mesai saatlerinin yayılması dışında da önlemler alınacağını, bu konuda çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.