İbrahim Danış ve Yılmaz Yalçın işbirliği ile ilçede merakla beklenen ikinci halı saha turnuvası başlıyor. 4 gruptan oluşan, 20 takımın yer alacağı turnuva sonunda dereceye giren takımlar para ödülünün sahibi olacak. VİP şekilde gerçekleşecek olan turnuvada grup maçları sonrasında ilk ikinin bir üst tura çıkacağı, ardından üst turlar ve finallerin oynanacağı müsabaka maçlarında bu kez VAR ve canlı yayın gibi yenilikler devam edecek. 25’er dakikalık iki devreden oluşacak müsabakalar sonunda şampiyon olan takım 20000, ikinci takım 1000, üçüncü olan takım ise 5000 liranın sahibi olacak. Ayrıca, gol kralı, en iyi kaleci, en iyi oyuncu ve centilmen futbolcuya da çeşitli ödüller verilecek.

FİFA KURALLARIYLA OYNANACAK

Muratbey Mahallesi’nde bulunan Metropark Spor Tesisleri’nde oynanacak müsabakalar profesyonel futbol topları ile gerçekleşecek. Ofsayt hariç tüm FİFA kurallarının geçerli olacağı müsabakalara katılmak için her takım 7 as 5yedekten oluşan en fazla 12 kişilik listeyi turnuva organizasyon komitesine teslim edecek. Katılım ücretinin 5000 lira olduğu turnuva için hazırlıklar tamamlandı. Her takımın en az 4 maç yapacağı turnuvada ilk ikiye giren takımlar ise daha fazla müsabakaya çıkacak. Oynanacak maçlar için ekstra bir ücret ise alınmayacak. Hem turnuva heyecanına ortak olacak hem de büyük ödülü kazanma şansı yakalayacak olan sporcular, kayıtlarını yapmaya başladı bile. Dostluk içerisinde bir organizasyon gerçekleştirmenin planını yapan organizasyon komitesi, 16 Ekim’de turnuvanın startını verecek. 

BU TURNUVA KAÇMAZ

Turnuva hakkında bilgi veren Organizasyon sorumlularından İbrahim Danış, “Torbalı’da farklı bir heyecanın yaşanması, yarışma ruhunun canlanması amacıyla turnuvalar düzenliyoruz. İlk 3 turnuvamız çok keyifli olmuştu. Şimdi yoğun istek üzerine üçüncü turnuvanın startını veriyoruz. Sıkı bir şekilde turnuvaya hazırlandık. 16 Ekim’de ilk maçlar oynanacak. Her takımın bu atmosferi yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu kez yeniliklere gittik. Spikerli maç anlatımlar, video yardımcı hakem uygulaması ve çift hakemli maç yönetimi gibi yenilikler devam edecek. Hem para ödülü hem de heyecan açısından kaçırılmayacak bir turnuva bizleri bekliyor. Kayıt olmak isteyenler 0 552 898 35 47 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir” dedi. Kullanılacak malzemeler ve talimatlarla ilgili de bilgi veren Yılmaz Yalçın, “Turnuvada kullanacağımız tüm malzemeler birinci sınıf. En iyi topla ilçenin en iyi sahalarında buluşacağız. Zeminimizin bakımını her gün gerçekleşiyor. Sporcuların ihtiyaçlarını duyduğu özellikte dizayn edilen sahada her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Profesyonel futbol müsabakalarında kullanılan futbol topları, lisanslı lig hakemleri ile ilçenin bugüne kadar yapılan en kapsamlı turnuvasına imza atacağız ” ifadelerini kullandı.