Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Bir çok kurum ve kişi, yıkılan şehirler ve hayatını kaybedeler için herkesi  pencerelerinde bir mum yakmaya çağırdı. Depremin üzerinden geçen 1 ay boyunca yaşanamayan kederi dışa vurmak için 'Pencerende 1 mum yak' çağrısı yapıldı. Torbalı’da Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (TOKSED) dün akşam Torbalı meydanında mum yaktı. Depremin 40. Gününde yakılan mum bu akşam ve yarın akşam da devam edecek. TOKSED’den yapılan açıklamada:

Bugün,11 ilimizde meydana gelen deprem felaketinin 40.günü.Adına her ne kadar doğal afet dense de kapitalizmin kar hırsının katliama dönüştüğü bir durumla karşı karşıyayız.

Olayın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen hala çadırsız, giysisiz ekmeksiz  en önemlisi geleceksiz insanlarımız.

Açlık var, yokluk var, yıkım var, yağmur çamur var, toz toprak var ama bir tek sorumsuzun istifası yok. Helallikte olmayacak. Bu gün Hatay'da kadınlar 40.gün olmasından dolayı yürürken "Hakkımızı Helal etmeyeceğiz" diye haykırıyorlardı.

Bizler Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim  Derneği olarak elimizden gelen insani dayanışmayı gücümüz ölçüsünde yapmaya çalıştık bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz

Şimdi kapitalizmin insan öğüten bu rantcı çarklarının katliamını unutturmamak ta bir başka insanlık görevidir.

TAL’dan Zonguldak’a üniversite ziyareti TAL’dan Zonguldak’a üniversite ziyareti

Bu göreve tüm Torbalı halkını davet ediyoruz.

Pazar ve pazartesi akşam saat 19.30  da alandayız” ifadeleri kullanıldı.