Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği(TOBEDOSK) Torbalı Bölgesinde turizmin çeşitlenmesi ve alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesi amacıyla ekoturizm açısından önemli bir potansiyel taşıyan köylerimizin gözde doğa turizmi rotası olması; sürdürülebilir ve doğa dostu bir turizm hareketliliği yaratan doğa yürüyüşü ve çadır kamplarını sürdürüyor. Bu kapsamda TOBEDOSK haftasonunu Karakızlar’da geçirdi. İncircik mevkiinde kamp kuran doğa severler, çadır kamplarını elverişli bölgelerin belirlenmesi ve tanıtılması için Torbalı ve köylerinde  çalışmalar yapmaya devam edecek. TOBEDOSK bu çalışmalarla doğal ve kültürel değerlerin turizme entegrasyonu ile doğa dostu turizm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve doğaseverlerin Torbalı’nın kültür turizmi ve ekoturizm açısından önemli bir potansiyel taşıdığını, zengin orman varlığına ve kaynak değerlere sahip olduğunu gözler önüne serip ilçede bir doğa turizminin oluşmasını hedefliyor.

KARAKIZLAR’A DİKKAT ÇEKTİ

Karakızlar’ın turizme kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden TOBEDOSK Başkanı Mustafa Kapucu “Karakızlar Mahallesinde Baraj Göleti kıyısında bulunan İncircik mevkiinin kamp alanı olarak oluşturulması ve turizme kazandırılması için uzun zandır çalışmalarını sürdüren, geçtiğimiz günlerde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’i kamp bölgesinde ağırlayan TOBEDOSK Kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Karakızlar mahalle muhtarı Niyazi Soytük muhtarımıza, Torbalı ya ve bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Kurulduğumuz günden buyana doğada Torbalı halkı ile hafta sonları yürüyüş, kamp vb. faaliyetler yaparak güzel zamanlar geçirmenin yanında bir çok sosyal projeye imza attık, atmaya devam edeceğiz” dedi.

TİRE ARAMA KURTARMA DERNEĞİ DE KATILDI

TOBEDOSK olarak kamp yaptıkları alanları temizleyip ayrıldıklarını ifade eden Kapucu, “TOBEDOSK olarak bulunduğumuz yerde sadece ayak izi bırakıyoruz, Karakızlar mesire ve kamp alanını kullanan insanlardan bir isteğimiz var. Lütfen o muhteşem yeri temiz bırakalım, kamp alanına vardığımızda alan içler acısı idi her yer çöp içerisinde idi, akarsu içerisi dahi çöp doluydu, doğamızı temiz tutalım. Biz  TOBEDOSK olarak temizliğini yaptık. Bu hafta sonu ise İzmir Depreminde de görev alan Tire Arama Kurtarma Eğitim Derneği (TAKED) misafirimiz oldu. Grup üyelerimiz ve misafirlerimiz ile güzel bir hafta sonu faaliyeti geçirdik. Faaliyete katılan TAKED Başkanı Elvan Demirtaş ve grup üyeleri ile TOBEDOSK üye ve misafirlerine teşekkür ediyorum” dedi.