Her hafta çeşitli parkurlarda yürüyüş düzenleyen bunun yanı sıra da yaptığı sosyal çalışmalarla da bilinen Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği (TOBEDOSK) bu hafta çok anlamlı bir işe imza attı. 18 Mart Şehitler Haftası kapsamında bu vatan uğrunda şehit olan bazı askerlerin Torbalı’daki mezarlarını ve etrafını temizleyip, başındaki bayrakları değiştiren kulüp üyeleri takdir topladı. Arslanlar Mahallesi’nde Şehit Jandarma Er Atilla Sunar, Şehit Kr. Plt. Tğm. Serdar Genç, Şehit Hava Er Gökhan Güngör ve Şehit Jandarma Er Mehmet Korkut’un mezarlarının bulunduğu mezarlıktaki 400 metrekarelik alanı temizleyip onaran kulüp üyeleri, 500 adet de çiçek dikti.

500 ADET ÇİÇEK DİKİLDİ

Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada “Dernek olarak 18 Mart Çanakkale Şehitleri günü münasebeti ile  bu vatan uğrunda şehit olan  şehitlerimizi unutmadık. Torbalı Arslanlar köyünde bulunan şehit mezarlığında Şehit Jandarma Er Atilla Sunar, Şehit Kr. Plt. Tğm. Serdar Genç, Şehit Hava Er Gökhan Güngör ve Şehit Jandarma Er Mehmet Korkut’un mezarlarının bulunduğu yaklaşık 400 metre kare alanda mezar temizlik, bakım, onarım ve çevre düzenlemesini(500 adet çiçek dikimi),bayrakların yenilemesini yaptık.” dedi.

KAPUCU’DAN UYGUR VE YAKUPOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Şehitlere borçlarını ödeyemeyeceklerini ifade eden Kapucu, “Şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz , onları unutmayacağız, her zaman kalbimizdeler. Mezarlık güzel şehitlerimize yaraşır bir hal aldı, pırıl pırıl oldu. Atıl durumdan kurtuldu. Her zaman olduğu gibi bugün yanımızda olan ve bu anlamlı faaliyete eşlik eden  TOBEDOSK üyelerine ayrı ayrı, bize her zaman olduğu gibi malzeme, araç desteği veren Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’a ve Başkan Yardımcımız Ali Yakupoğlu’na çok teşekkür ederim. Bize bu toprakları vatan kılan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 18 Mart Çanakkale şehitleri ve vatan savunmasında şehit olan bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.