Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramı kapsamında Ahmetli Mahallesi’nde bulunan Alagedik (Bayrak Tepe) mevkiinde daha önce astıkları bayrağı değiştirdi. Sınırlı katılımcı ile 12 metrelik bayrağı 8 kilometrelik doğa yürüyüşü sonucu değiştiren kulüp üyeleri, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Söz konusu etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kapucu, “Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kapucu aşağıdaki ifadelere yer verdi:

102 yıl önce, Bandırma Vapuru Samsun’a yanaşmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda bağımsızlık için milletçe yürüdüğümüz uzun ve zorlu yolun ilk adımını atmış, Samsun’da istiklal meşalesini ateşlemiştir. Milli mücadelemizin işaret fişeği olan bu anlamlı günün, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir.

Biz de Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği(TOBEDOSK) olarak  bu anlamlı günde pandemi önlemleri kapsamında  2019 yılında 29 Ekim Cumhuriyet bayramında Ahmetli köyü Alagedik(Bayrak tepe) mevkiine dikmiş olduğumuz 12 metrelik Türk Bayrağımızı değiştirmek amacıyla sınırlı sayıda katılımcı ile 8 kilometrelik doğa yürüyüş yaptık, saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde Bayrağımızı göndere çektik…

2019 yılında Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü Derneği(TOBEDOSK)’ni kurduk, grubumuz üye ve katılımcılarının hepsi birbirinden değerli insanlar .Grubumuza Doğayı sevip koruyan, sporu seven ,uyum sorunu olmayan herkesi kabul ediyoruz. TOBEDOSK’u kurduğumuzdan bu yana çok fazla sosyal projeye destek olduk, öncülüğünü yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunlardan bazıları(Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için 1 adet Yaşayan Şehit kütüphanesi kurduk, diğerlerine de destek olduk, Ekonomik durumu kötü olan vatandaşlarımıza Ramazan ayında grup üyeleri olarak gıda kolisi yardımında bulunduk, Torbalı ve köylerini tanıtmak amacıyla çevre il ve ilçelerden Doğa Sporları Kulüplerini misafir ettik,vb.)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazileri ile isimsiz kahramanlarını rahmet ,saygı ve minnetle anıyoruz, Türk Halkının  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum"



.