Türk Hava Kurumu Torbalı Şube Başkanı İsmail Dinçer havaların sıcak olması sebebiyle kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanmasına ve asla poşet içine konmaması önemine vurgu yaptı. Vatandaşlara kurban derilerini makbuz karşılığında Türk Hava Kurumuna bağışlamaya çağırdı. “Kurumumuzun görevlerinden bir tanesi Ramazan ve Kurban Bayramı'nda gösterdiği faaliyetler. Ramazan'da fitre zekât toplanıyor ve bu konuda Torbalı halkı çok duyarlı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurumumuza bağışta bulundular. Öncelikle Torbalı halkına ilgi ve destekleri için ve mahalle Muhtarlarımıza gösterdikleri duyarlılık ve yardımları için teşekkür ediyorum. Tüm bağış yapanlara, ilgi alaka gösteren kurumlara da teşekkür ediyoruz.

“KURBAN DERİSİ BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ”

Bilindiği gibi Kurban Bayramı yaklaşıyor ve kurumumuz kurban derisi toplama görevine bayram süresince devam edecektir Değerli Torbalı halkından geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı duyarlılığı göstereceklerini ümit ediyor ve kurban derisi bağışlarını bekliyoruz. Kurban Bayramı süresince Şubemiz açık olacak. Kurban derisi bağışında bulunacak olanlar bizi 856 16 05 numaralı telefondan arayabilecekleri gibi İlçe içinde kurban derisi toplamak üzere görevlendirilen araç ve personelimize derilerini teslim edebilir, ayrıca Tepeköy Mahallesinde bulunan Kapalı pazaryerinde bulunan deri toplama merkezimize makbuz karşılığında teslim edebilirler. Kesim yerlerinde mutlaka bir personelimiz görevlendirilecektir Mahallelerimizde kurban derisi toplama faaliyetimiz Muhtarlarımız tarafından yürütülecektir. Her yıl Şubemize desteklerini esirgemeyen Torbalı Belediye Başkanımız İsmail UYGUR ve personeline de teşekkür ediyorum.

"TUZLAYIP SERİN YERDE BEKLETSİNLER ASLA POŞETE KOYMASINLAR"

Kurban derisinin ekonomimize geri dönüşümünün sağlanabilmesi için vatandaşımızdan ricamız tuzlayarak serin yerde muhafaza etmeleridir. Buharlaşma ve çürüme daha hızlı olduğundan asla deriyi naylon poşete koymasınlar. Vatandaşlarımız kurumumuzun 856 16 05 numaralı telefonlarını arayarak kurban derilerini bağışlayabilirler. Dolayısıyla biz de Türk Hava Kurumu Torbalı Şubesi olarak yıllardır hakkıyla yerine getirmekte olduğumuz bu görevi bu yıl da aynı şekilde yerine getirmeye devam ederek, Kurban Bayramı süresince derisini kurumumuza bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın derilerini aynı özenle topluyor olacağız. Türk Hava Kurumu halktan aldığını her zaman halkına geri vermiştir, vermeye de devam edecektir. THK Torbalı Şube Başkanlığı olarak tüm halkımızın kurban bayramını kutluyoruz.