Zorlu geçen bir eğitim öğretim döneminden  sonra aileleri ve çocukları karne heyecanı sarmış durumda. Bir yıl boyunca emek harcayıp sonucunun alındığı bugün kimi ailede sevince kimi ailede ise üzüntüye neden olabiliyor.

Özellikle karnesinde düşük not olan  çocuklarda bugünler daha zor geçebilir. Hem ailelerinden aldıkları geri bildirim hem de çevreden yapılan yorumlar çocuklar için  yorucu olabiliyor.

Bu noktada ailelere büyük bir sorumluluk düşüyor. Öncelikle çocuklarının tek başarı ölçütü olarak karnelerini  görmemeleri gerekiyor.  Çocuklarının karnelerini başka çocukların karneleriyle karşılaştırarak, notlarından dolayı  onları aşağılayarak çocukların kendilerine olan güvenlerine ciddi anlamda zarar verebilirler ve  benlik saygılarını yitirmelerine neden olabilirler.

Çocuklarına bu süreçte kızmak, onları aşağılamak yerine daha çözüm odaklı yaklaşmak gerekir.  Onlarla bu durumu konuşup duygularını paylaşmalarına imkan vermek bundan sonraki süreç için daha  değerli olacaktır. Bu yaklaşımda  çocukların kendilerine olan güvenlerini  artırıp bundan sonraki süreçte daha disiplinli çalışmalarını sağlayacaktır.