Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulu “Tatbikat Oyunu” Projesi gerçekleştirdi. 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. Gerçekleştirilen tatbikata İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla IŞIKKAYA da katıldı.

Etkinlik saatinde olan çocuklar hoparlörden yapılan 'Deprem oluyor' uyarısı ile 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı. Ardından tahliye sirenlerinin çalmasıyla çocuklar, okuldan öğretmenler eşliğinde tahliyeyi drama oyununa çevirerek gerçekleştirdi. Çocuklar daha önce belirlenmiş olan toplanma alanına intikal etti. Her sınıfın sınıf öğretmeni yoklama alarak son kontrollerini gerçekleştirdi. Tatbikat, hazırlanan gösteriler ile son buldu. Tatbikatın ardından İlçe Müdürü IŞIKKAYA konuşma yaptı.

"Afet Bilincinin Küçük Yaşlarda Sağlanması En Temel Amacımız"

İlçe Milli Eğitim Müdürü IŞIKKAYA "Bildiğiniz gibi erken yaşlarda afet bilincinin oluşması önem arz ediyor. Biz de bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Bu bizim için sadece bir başlangıç. Bu tarz projelere devem edeceğiz. Emeği geçen okul Müdürü Tarkan ARSLAN’a ve öğretmen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım." dedi. Okul Müdürü Tarkan ARSLAN “ Erken çocukluk eğitiminde afet bilincinin yer edinmesi için bu tür konuların daha çok oyunlaştırarak çocuklara aktarılması gerekmektedir. Bizde bir nebze olsun bunu başarmaya çalıştık ve gerçekten güzel bir görüntü ortaya çıktı. Emeği geçen arkadaşlarıma ve bizi her anlamda destekleyen İlçe İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanımız Selin KIZILTUĞA teşekkür ederim” dedi.