Yarın Torbalı için tarihi bir gün daha yaşanacak. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesi nedeniyle yarın ilçede belediye başkanlığı seçimi yapılacak. Torbalı Belediye Meclis salonunda saat 14.00’da meclis üyelerinin oylamasıyla yeni belediye başkanı seçilecek. Demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşecek olan seçim öncesi CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın yaptığı açıklamada buruk bir şekilde seçime katılacaklarını ancak buna rağmen  tüm plan ve hesapları yarın sandıkta bozacaklarını ifade etti. Öte yandan seçime katılım için herhangi bir yasak bulunmuyor.

GRUP KARARIYLA ADAY BELİRLENECEK

Toplantılar yaparak en doğru kararı vermeye çalıştıklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın, “İçimiz buruk. Henüz acımızı yaşamadan hesaplar yapıldı. Ancak hesaplamadıkları bir şey vardı, bizim hizmet aşkımız koltuk aşkı değildi. Bu süreçte meclis üyelerimizle, ilçe yöneticilerimizle, parti büyüklerimizle, gençlik ve kadın kollarımızla toplantılar yapıp, görüşlerini aldık. İl başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ve bölge vekillerimizle önemli toplantılar gerçekleştirdik. Bugün de bir kez daha bir araya geldik. Yarın meclis toplantısından önce grup toplantımızı yapacağız. Ve burada ortak kararla belirlediğimiz adayla seçime gireceğiz. Tek bir adayımız olacak ve bu tek adayımız grubumuzun ortak kararı olacak” dedi.

CEVABI SANDIKTA ALACAKLAR

Süreci de değerlendiren Başkan Günaydın, “Bu süreçte bazı meclis üyelerimizin gururuyla oynandı. İsimleri ortaya atıldı. Düştükleri duruma üzülen meclis üyelerimiz oldu. Tüm Torbalı müsterih olsun aldığımız grup kararından dönecek tek bir arkadaşımız yok. Biz ilk önce bize emanet edilen emanete sahip çıkacağız. Bize oy veren 55 bin kişinin başını, onurlu dik duruşlu meclis üyelerimizle öne eğdirmeyeceğiz. Bu belediye başkanlığı makamına göz dikenlere en güzel cevap olacaktır. Arkadaşlarımızın onuruyla, gururyla oynamak isteyenler yarın sandıkta cevabı alacak” ifadelerine yer verdi..