Bahçesehir Koleji Ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı anısına yapılan gezide Çanakkale ve milli mücadele ruhunu yaşayarak tarihin derinliklerine yolculuk yaptı. Kampüs Müdürü Ufuk ÖZBAŞ: ‘Rehberler eşliğinde Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yeri gezen öğrencilerimiz; azim, umut ve kararlılığı ile mücadele ederek yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne seren, savaş alanında dahi düşmanına merhamet gösterebilen, her siperde ayrı bir destan başlatan ve verdiği kutsal mücadeleyi zaferle sonuçlandırarak "Çanakkale'nin Gecilmez" olduğu ilkesini tüm dünya tarihine silinmemek üzere yazdıran kahraman Türk ordusunu Çanakkale'de andılar.’ dedi.

TARİHİNİ BİLEN TOPLUMLAR GELECEĞİNE DAHA İYİ YÖN VERİR

 Gezide Bahçeşehirli öğrenciler Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Ertuğrul Tablası, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği gibi mekânları görme imkânı buldular. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünden de geçerek tarihe tanıklık ettiler.

ÖZBAŞ , “Bahçeşehir Koleji olarak eğitim modelimiz olan yaşayarak öğrenme kurum kültürümüzün bir parçasıdır ve öğrencilerimiz Çanakkale tarihini yerinde öğrenme fırsatı buldular. Gezi dönüşünde okul ortamında Sosyal ve Türkçe derslerinde yaptıkları değerlendirme çalışmaları ile öğrencilerimiz kazanımlarını pekiştirdiler. Tarihini ve geçmişini bilen toplumlar geleceğine daha iyi yön verir diyerek bu amacımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.