Önceki dönem Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in basın danışmanlığını yapan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya da yakınlığıyla tanınan İbrahim Kaya'nın kısa süre önce yayın hayatına soktuğu Gazete Torbalı, henüz ilk ayında, yalan ve iftiralarla algı operasyonlarına başladı. Torbalı yararına bugüne kadar tek bir habere imza atmadan sadece Torbalı Belediyesi ve başkanı İsmail Uygur'a iftiralar atıp asılsız iddialarla haber yaptığını sanan İbrahim Kaya'ya yanıt CHP Torbalı Gençlik Kolları Başkanı İsmail Takak’tan geldi. Basın açıklamasıyla kamuoyunun daha fazla yanıltılmasına izin vermeyen Takak, Kaya'ya akıl dolu yanıtlarda bulundu.

AVCILIĞI YOK ATICILIĞI EFSANE

Torbalı'nın sembol isimlerinden örneklerle açıklamasına başlayan Takak, Kaya'ya, " Büyüklerimiz anlatır, Torbalı’da bir zamanlar Ermo ile Halil Efe varmış. İkisi de avcıymış atıp tutarlar çevresine mutluluk katarlarmış. Senin avcılığın da yok ama maşallah atıcılığın dillere destan. Biz bugün Ermo ve Halil Efe’den bahsediyoruz. Sen bu azimle gidersen gelecek nesillerde senden bahsedecek. İsmail Uygur’a nasıl zarar veririm derken yalancılığı kendine şiar edinmişsin. O kadar desteksiz sallıyorsun ki yayınladıktan sonra neşe bulmak için bir kere de kendin okuyorsundur. " dedi.

YAZDIKLARINA GÜLÜYORUM

Yalan ve asılsız haberlere değinen Takak, " Birkaç haberine değineceğim “Genel Merkez Uygur’u gözden çıkardı” demişsin. Oturduğun yerden bu kadar kulisi nasıl buluyorsun çok merak ediyorum. Rasim Ozan Kütahyalı ile İsmail Saymaz da yok böyle kulis tecrübesi.  Sen bu kulis bilgisine nasıl ulaşabiliyorsun diye sormuyorum çünkü yine yalan atacak günaha gireceksin. Bir gün gerçekten önemli bir kulis bilgisine ulaşacaksın bu sefer yalancı çoban misali doğrunu okutacak adam bulamayacaksın. Bir diğer yalanın ise “İzmir’de başkanlar zirvesi, Torbalı yine yok” demişsin.  İki gün değil 3 gün üst üste Başkan Uygur İzmir’de toplantılara katıldı. Sunum yaptı. Gidip görmeden içeriğinin ne olduğunu bilmediğin çalıştayı ve 500 gün raporunu yalanladın.  Yazmış olduğun bu tür haberlere bakınca kendimizi tutamıyor gülüyoruz. Allah Senden razı olsun şu piyasa ve hayat şartlarında bize neşe kaynağı oluyorsun. " ifadelerini kullandı.

TAKAK’IN SABRI TAŞTI

Açıklamalarını sürdüren Takak, “ ‘İsmail Uygur görüşme odasına alınıyor’ başlıklı haberinin içinde hayalini canlandırmışsın. Maşallah hayal kurma konusunda oldukça çığır açmışsın. Görüşme odasına alıyor, fırça yediriyor ve görevden alıp yerine alternatif isimler öneriyorsun. Bu görüşme odası hikâyeni tuttum. İyi yazmışsın, bu senaryo ile yarışmalara girsen derece yaparsın. Bu hızla devam edersen yapımcının biri bu gün yarın üzerine atlar. Bence seni Yeşilçam paklar. Emrah Serbes’ten sonra piyasada boşluk oluştu.  “Belediye mescide kilit vurdu” yazmışsın. İşte bu, halkı kin ve nefrete teşvik eder. Sizde bundan çok iyi beslenirsiniz değil mi? Siyaset yapıyorsunuz gazetecilik değil bunun farkındayız. Tamam anlıyorum sizin tarzınızda acıma duygusu yok. Rakiplerinize yaşam hakkı tanımıyorsunuz ama insaf. Bu yaptığın haber her yere sığar ama vicdana sığmaz. Konuyu bende sorup soruşturdum. Mescidin anahtarı güvenlik görevlilerinde. Kapısını sürekli açık bırakınca uyuşturucu içende kullanıyormuş. Fuhuş içinde kullanmak isteyen oluyormuş. İsmail Uygur’un cami cemaatine verdiği önemi sen ben değil namazlarını kılan cami cemaati iyi bilir.  Sana tenezzül edip kimse cevap vermek istemiyor ancak benim sabrım bu kadar " ifadelerine yer verdi.