İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Torbalı’da Yeni Mahalle ve Çaybaşı sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Soyer’e Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Halkın taleplerini dinleyen Başkan Soyer, Yeni Mahalle’deki halı sahada düzenleme yapılacağını, çocuk oyun parkının yenileneceğini, alaçık ve basket potası gibi isteklerin en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.

Bu ne gamsızlık! Bu ne gamsızlık!

BOŞ VERMEYECEĞİZ, OY VERECEĞİZ
Türkiye’nin sadece üç gün sonra çok önemli bir seçime gideceğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Sandığa gidelim kardeşlerim. Bu seçim yüz yıllık demokrasi tarihinin en büyük seçimi olacak. Bir referandum olacak. Ya demokrasi gelecek ya da bu tek adam sistemi devam edecek. Hangisi olacağına bu seçim karar verecek. Sandığa gitmeyenler aslında bizim kaderimizi belirleyecek. Bu kadar net. Sandığa gitmemek en temel vatandaşlık görevini yapmamak demek. Bu seçimde herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Eğer bu memlekette oyuncu olmak, bu memleketin bereketinden faydalanmak istiyorsanız sandığa gitmeniz gerek. Bu iktidar sadece bizi soyup soğana çeviriyor. Boş vermeyeceğiz, oy vereceğiz. Göreceksiniz bu memleket bambaşka bir yere gidecek” dedi. Başkan Soyer, iktidarın değişmesi ve halktan yana bir iktidarın kurulması halinde Romanların tapu meselesini de çözeceklerini söyledi.

KAYNAKLAR ÇETELERE GİDİYOR
AKP’nin afişlerinde kullandığı ‘Yeter’ sloganına da tepki gösteren Başkan Soyer, “21 yıldır iktidarda olan sen değil misin? Sen kime ‘yeter’ diyorsun. Bizi aptal yerine koyuyorlar. 21 yıldır kim iktidarda? Yeter kardeşim! Kur korumalı mevduat hesabı ile bir senede 170 milyar lira para ödendi. Türkiye’de 125 bin milyoner milyonlarına milyonlar kattı. 7 tane İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi gibi bir parayı senin cebinden aldı onların cebine kattı. Yurttaşlarımızın yatırımı, geliri ve işi çok daha fazla olacak. Ecevit iktidarından 50 sene sonra tekrar insanca bir düzeni kuracağız. Kaynak var ama sadece sana gelmiyor çünkü çetelere gidiyor. Bütün mesele burada. O yüzen sandığa gideceğiz. Eğer oy kullanmazsanız kaybederiz. Hep birlikte kaybederiz” dedi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise, “Sizlere üç gün önce gelmiş ve Tunç Başkanımızla tekrar geleceğiz diye söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk” Tunç Başkanla yanınıza geleceğiz diye sözümüzü tuttuk” diye konuştu.