Bugün gazetemizde yer alan ‘Torbalı şampiyonu olarak sundular ama…’ başlıklı haberde, sosyal medya hesaplarından Sorunet Eğitim Kurumları’nın LGS Torbalı Şampiyonu olarak bir öğrenciyi paylaşmasıyla ilgili bir haber yayınlamıştık. Söz konusu haberde ilçede LGS Torbalı şampiyonunun aynı zamanda Türkiye şampiyonu olan Özel Turuncu Koleji’nde eğitim gören Dilay Arslantürk olduğu ifade edilmişti. Haberden sonra Sorunet Eğitim Kurumları’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada ‘Özel öğretim kurumları içerisinde birinciyiz’ denildi.

İşte o açıklamalar:

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI İÇERİSİNDE BİRİNCİYİZ.

Özel Öğretim Kurumları içerisinde 0.17 dilime giren öğrencimiz MEB sistemine kayıtlı öğrencimizdir. Dolayısıyla Özel öğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler içerisinde en yüksek puanı alan öğrencimiz bu kulvarda kurumumuzun ve Torbalı da derece alan öğrenciler arasına katılmıştır.

SORUNET İLKELERİNDEN VE BAŞARISINDAN TAVİZ VERMEZ.

Üçüncü yılında başarıdan başarıya koşan bir kurum olarak yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Soru bankası  yazarlarından oluşan , iki yayınevine sahip, onlarca yayını olan ve Türkiye geneline dijital eğitim veren bir kurumuz. Başarı arenasında yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

DÜRÜSTLÜK VE ŞEFFAFLIK VAZGEÇİLMEZ PRENSİBİMİZDİR.

Torbalı’da MEB’e kayıtlı özel okullar içerisinde sadece Turuncu Kolejinin bir öğrencisi tam puan alarak Torbalı birincisi olmuştur. Dolayısıyla hem kolejler arasında hem de Torbalıda birincilik Turuncu kolejine ait olmakla beraber Özel Öğretim Kurumları arasındaki birinci SORUNET Eğitim Kurumlarına aittir.

KURNAZLIK MI YANLIŞLIK MI ?

Torbalı Güncel Gazetesinde “Kurnazlık mı yanlışlık mı?“ şeklinde bir ibarenin kullanılması bizi ziyadesiyle üzmüştür. İlgili haberdeki ifadelerden birkaçı hem eğitim hem de ticari sahadaki itibarımızı zedeleyici niteliktedir. Torbalı Güncelin bu yanlış algıya sebep olan haberi düzeltmesini istiyor, tekzip hakkımızı kullanıyoruz.