Torbalı’da son günlerde artan hayvan hırsızlıkları ccan sıkıyor. Başta MOBESE olmak üzere, kırsalda güvenlik kameralarının azlığını hatta yokluğunu fırsat bilen hırsızlar son günlerde yine hayvanlara dadandı. Görev alanı geniş bir bölümü kapsayan Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bu hırsızlıkla savaşsa da burada vatandaşın da işbirliğine ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada vatandaşların dikkatli olunması istendi.

İşte Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’nın açıklaması:
Değerli muhtarlarımız ve vatandaşlarımız;

Son dönemde sorumluluk bölgemizde meydana gelen Hayvan Hırsızlıkları ‘ndaki artış, Vatandaşımız için Mağduriyet yaratmaktadır. Bölgemiz yüzölçümünün fazla olması, kırsal kesimlerimizin Güvenlik Kamerası yönünden yetersiz olması ve hayvan sahiplerimizin tedbirlerini yetersiz tutması, hırsızlara fırsat yaratmakta ve meydana gelen hırsızlık olaylarının çözülmesini zorlaştırmaktadır.  Tüm vatandaşlarımızın ve çiftlik sahibi, hayvan sahibi olan hemşerilerimizin bu konuda uyarılıp, farkındalık kazandırılması gerekmektedir.

Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı olarak daima yanınızda olduğumuzu bilmeniz ve vatandaşlarımıza bu notumuzu iletmeniz dileğiyle.