Torbalı’da ulaşım konusunda ciddi sorunların olduğunu ancak Şoförler Odası’nın bu konuda hiçbir adım atmadığını belirten Çolak, “Torbalı’da maalesef en büyük sorunların başında şehir içi ulaşımı geliyor. Mevcut oda yönetimi maalesef şoför esnafını bu konuda yalnız bırakıyor. Ortaya çıkan tabloda da hem şoför esnafımız ve ilçe halkımız büyük mağduriyetler yaşıyor. Göreve gelmemiz durumunda ilk işimiz Torbalı’nın şehir içi ulaşımını çözmek olacak. Bu konuda hangi kapıyı çalmamız gerekiyorsa çalacağız” dedi.

KENDİ İŞYERİNİ ŞOFÖR ESNAFINA TAHSİS ETTİ

Bayındır yolu üzerinde bulunan 35 dönümlük işyerini yıllardır ücretsiz bir şekilde şoför esnafına tahsis eden Çolak, “İlçemizin en temel eksikliklerinden biri de kamyon garajı. Kamyoncu esnafı araçlarını park edecek bir yer bulamıyor. Biz de kendi işyerimizi şoför esnafımıza açtık. Torbalı’ya dışardan gelen yada ilçe esnafımız araçlarını getirip otoparkımıza istediği gibi bırakabilir. Hem şehir içinde kamyon trafiği oluşmaz, hem de şoför esnafımız mağduriyet yaşamaz. Bu konuda her hangi bir ücret de talep etmiyoruz. Tek amacımız şoför esnafımıza yardımcı olmak” dedi.

BÜYÜK BİR KOOPERATİF KURACAK

Mevcut yönetimin görevde olduğu süre içerisinde Torbalı’da şoför esnafının kurmuş olduğu iki tane kooperatifin battığını belirten Çolak, “Yapacağımız ilk işlerden biri de şoför esnafımıza hizmet edecek büyük bir kooperatif kurmak olacak. Daha önce Torbalı’da iki tane kooperatifimiz vardı. Ancak mevcut yönetimin ilgisizliği yüzünden ikisi de battı” dedi.

TAKSİ VAR, KAYDI YOK

Hastaneye taksi durağı kurulduğunu belirten Çolak, “Hastane içinde bir taksi durağı kurdular. 3 tane taksi burada hizmet veriyor, ancak gidip incelediğimiz zaman hiçbirinin kaydının olmadığını görüyoruz. Torbalı Şoförler Odası maalesef denetleme görevini yerine getiremiyor. Göreve geldiğimiz zaman kayıt dışılık ile büyük bir mücadele vereceğiz. Şoför esnafımızın hakkını hukukunu koruyacağız” dedi.

İKİ TANE KURTARICI VE AMBULANS ALACAK

Torbalı Şoförler Odası’nın daha önce iki adet kurtarıcı ve ambulansının olduğunu belirten Ali Rıza Çolak, “Odamızın üyelerine hizmet vermek amacıyla önceki dönemlerde iki adet kurtarıcı ve ambulans alınmıştı. Ancak mevcut yönetim göreve gelince bu araçları sattı. Parasının nereye harcandığını da bilmiyoruz. Göreve geldiğimizde üyelerimize hizmet verecek iki adet kurtarıcı, bir de ambulans kazandıracağız” dedi.

ŞİRKET GİBİ DEĞİL, ODA GİBİ YÖNETECEĞİZ

Ocak ayında gerçekleşecek olan seçimleri kazanmaları durumunda Torbalı Şoförler Odası’na kurumsal bir kimlik kazandıracaklarını ifade eden Başkan adayı Ali Rıza Çolak, “Torbalı Şoförler Odası 7 gün 24 saat boyunca üyelerine hizmet veren, üyelerinin hakkını koruyan bir kurum olacak. Odamızı ticarethane olarak gören mevcut yönetimden kurtarıp, bir kurum haline getireceğiz” dedi.