16 yıldır Cıva İsmail Akman’ın başkan olduğu Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 3 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimi için bugün sürpriz bir adaylık açıklaması daha geldi. Mevcut başkan Cıva İsmail Akman’ın yanı sıra Musa Yukarı adaylığını açıklarken bugün de 20 yıldır Torbalı’da hizmet veren Çolaklar Nakliyat’ın sahibi Ali Rıza Çolak’tan sürpriz bir hamle geldi. Adaylığını resmen duyuran Ali Rıza Çolak, başkan olması durumunda gerçekleştireceği projeleri de açıkladı.

“ODAYI KAR AMACIYLA YÖNETİLEN ŞİRKET OLMAKTAN KURTARACAĞIZ”

Başkan seçilmesi durumunda odaya iki adet kurtarıcı alacağını ifade eden Çolak, “Şoförler odası olarak en önemli eksiklerimizden birisi kurtarıcı. Başkan seçilmem durumunda bir değil iki tane kurtarıcı alacağız.  Bir diğer eksik ise kamyon garajı. Onun içinde gerekli işlemleri yapıp bu sorunu ortadan kaldıracağız. İlçenin kanayan yarası haline gelen şehiriçi dolmuşlarını da yeniden aktif hale getireceğiz. Amacımız hizmet etmek. Odayı kar amacıyla yönetilen şirket olmaktan kurtaracağız” ifadelerini kullandı. Mevcut yönetiminin eksiklerinin çok fazla olduğunu dile getiren başkan adayı, “Ne kamyoncuya ne taksiciye ne servisçiye hiçbirine bir çalışma yok. Diğer odaların çalışmalarını görüyoruz. Bizim odamızın hiçbir hizmeti yok. Sahipsizlik nedeniyle çok zor durumda esnafımız. Odanın makam arasını servis aracı olarak kullanıyor. Bu olumsuzlukları çözmek için adayız. 2018’de başkan olacağı zaman bir sürü vaatte bulunuldu söz verildi ama hiçbiri yerine getirilmedi” ifadelerini kullandı.

“TORBALI’YA HİZMET ETME AMACI İLE ADAYIZ”

Açıklamalarını sürdüren Ali Rıza Çolak, “Kaygılarım ve geçim sıkıntılarının arttığı bugünlerde taşıyıcılık sektöründe hizmet veren üyelerimizin de her geçen gün zorlandığının yıprandığının farkındayız. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda en büyük amacımız Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı saygın bir konuma getirmektir. Gün birlikteliğimizin ve beraberliğimizin gücünü ortaya koyma günüdür. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde bizler talip olduğumuz makamı en iyi şekilde temsil ederek tüm esnaf arkadaşlarımıza en iyi ve en kaliteli hizmeti sağlamak bilincindeyiz. Bu sebepten dolayı Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na Torbalı’ya hizmet etme amacı ile aday olduğumuzu siz değerli büyüklerime ve kıymetli üyelerimize açıklamaktan onur ve kıvanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.