Zorunlu trafik sigortası ve kasko fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Geçen seneye göre 4-5 kat artan sigorta ve kasko fiyatları şoför esnafı başta olmak üzere araç sahiplerinin bütçesini zorluyor. Fiyat artışı nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğu kasko yaptırmıyor. Zorunlu trafik sigortası ve kasko fiyatları hakkında sigortacı Yaşar Türk gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Türk, araçların değerlerinin artması ve yedek parça fiyatlarında yaşanan inanılmaz artış nedeniyle kasko ve sigorta fiyatlarının da arttığını belirtti.

Aytekin Şef, yarın bandosuyla bayramı kutlayacak Aytekin Şef, yarın bandosuyla bayramı kutlayacak

SİGORTACILAR ARTAN MALİYETLERDEN DERT YANDI

Kasko yapanların sayısında da büyük bir düşüş yaşandığını da belirten Türk, “Geçtiğimiz yıllarda ayda 100 kasko kesiyorduk şuanda bu sayı 20’lere düştü. Fiyatların yükselmesindeki en önemli sebep araç fiyatlarındaki ve yedek parça fiyatlarındaki akıl almaz artış. Sigorta fiyatları geçtiğimiz yıla kıyasla 4-5 kat arttı. Geçtiğimiz yıl 500 liraya yaptığımız sigorta şuanda 4-6 lira arasında değişiyor. Bu normal araçlarda böyle. Kamyonetler ise 6-8 bin lira. TIR’lar ise 15 bin lira civarında. Fiyatlar gerçekten çok fazla arttı” ifadelerini kullandı.
ÇOLAK: “ŞOFÖR ESNAFIMIZIN KANAYAN YARASI”

Sigorta ve kasko fiyatlarında yaşanan artış ise şoför esnafı başta olmak üzere araç sahiplerini olumsuz etkiledi. Esnafın kanayan yarası olduğunu belirten Torbalı Şoförler Odası Başkan Vekili Ali Rıza Çolak, “Şoför esnafımızın şuanda en büyük kanayan yarası sigorta ve kasko giderleri. Bir yılda neredeyse 5 kat arttı. Bu fiyatları esnafımız karşılayamıyor. Şoför esnafı olarak bir düzenleme bekliyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre artan fiyatlar sonrası kasko yapan esnaf sayısı yüzde 50 azaldı. Daha önemlisi ise şuanda maliyetlerden dolayı trafikte yüzde 20 civarında sigortasız araç geziyor. Bu çok önemli bir sorun. Kesinlikle bir düzenleme şart” ifadelerini kullandı.