Torbalı’da okul öncesi eğitimde çıtayı zirveye taşıyan, Finlandiya eğitim modellerinin uygulandığı, İngilizce eğitimin önemli yere sahip olduğu Avrupa Çocuk Akademi Anaokulu bir ilke daha imza atıyor. Fiziki olarak da ilçenin en donanımlı anaokulu unvanına sahip olan Avrupa Çocuk Akademi Anaokulu ilçede hafta sonu eğitim veren tek okul olma unvanını da kazanıyor. 12 Kasım itibariyle hafta sonu yapılacak atölyeler, öğrencileri eğitime hazırlayacak. İngilizce eğitimin birinci hedef olduğu kurumda hafta sonu eğitimlerden kursa kayıtlı olmayan öğrenciler de yararlanabilecek. Öte yandan kurumda velilerden gelen talepler doğrultusunda çeşitli atölyelere de ev sahipliği yapılacak.

LİDER EĞİTİM KURUMU

Kurum Müdürü Neslihan Suaşan “Eğitim vizyonumuza uygun şekilde en iyi eğitimi vermek için bu yolda tam gaz ilerliyoruz. Hafta sonu velilerimizden gelen talepler doğrultusunda öğretmenlerimizle yaptığımız çalıştay sonunda çeşitli atölyeler yapmaya karar verdik. Eğitimde kaliteyi, daima en üst seviyede tutmayı göz önünde bulundurarak, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, evrensel düzeyde gerekli ve donanıma sahip yaşamında mutlu ve başarılı bireyler yetiştirerek, geleceğin dünyasına yön veren ileri düzeyde, lider bir eğitim kurumu olarak ilerlemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

‘PLAY AND LEARN ATÖLYESİ’

Kurumda yapılacak olan atölyelerden biri ‘Play and Learn Atölyesi’.  “Play and Learn Atölyesi “ Çocukların sosyalleşmesi, öz güven gelişimlerini kazanmaları, değerler eğitimi alanında farkındalık yaratmayı planlıyor.  Oyunun doğal ortamı ve rahatlığı ile ifade becerisi, arkadaşlarıyla ilişkisi, paylaşma ve yardımlaşma duygusu, karşısındakinin duygusunu anlama becerisi, sıra bekleme, arkadaşının sözünü kesmeme, hakkını koruma, başkalarının haklarına saygı duyma ve daha birçok sosyal beceriyi, çocuklar oyun sırasında ve oyunla birlikte hiçbir zorlamaya gerek olmadan kendiliğinden öğrenirler.

ENGLİSH SCRABBLE ATÖLYESİ

Bir diğer atölye çalışması ise English Scrabble Atölyesi olacak. “English Scrabble Atölyesi”  dünya çağının dili olan İngilizcenin yaş gruplarına uygun şarkılar, drama ve oyun yoluyla bir zemin oluşturmayı hedeflemiştir. Çocuk İngilizce anaokulu sayesinde kendi temel dilinin yanında farklı bir dilde öğrenmiş olur. İkinci bir dil ile birlikte çocuğun dünyaya ve kültürlere karşı bakış açısı gelişir. Çocuk büyüdükçe ve geliştikçe, öncesinde kazanmış olduğu dil eğitimi sayesinde diğer derslerindeki başarısı da dolaylı olarak artmaktadır.

GO STRATEJİ ATÖLYESİ

En çok merak uyandıran atölyelerden bir diğeri de “Go Strateji Atölyesi” olacak. “Go Strateji Atölyesi” akıl ve zeka oyunları, satranç, kodlama eğitimi, matematik gibi alanlarda öğrenme alanlarında hazır bulunuşluk düzeyini arttırmayı amaç edinmiştir. Zeka oyunları sayesinde olasılıkları hesaplama kazanımına sahip olan çocuklar karşılarına çıkan problemleri de rahatlıkla çözebilme yeteneği geliştirecektir. Zeka oyunlarını bir eğlence olarak görsellerde bu oyunlar çocukların karakter gelişimleri için önemli bir basamaktır.

SANAT VE SPOR ATÖLYELERİ

Sanat atölyelerine de yer verecek olan eğitim yuvasında “Kreatif Sanat Atölyesi” sanatın tüm içeriklerini barındırıyor. Müzik ve ritm, görsel sanatlar, yaratıcı drama, gölge oyunları gibi sanatın tüm kollarında faaliyet göstermektedir. Sanat ile ilgili bütün aktiviteler çocuğun duygularını fark etmesine ve bunları uygun yollarla ortaya çıkarmasına, eleştirebilmesine, anlamlandırabilmesine ve bütün bunlar üzerine kendini ifade ederek ifade yeteneğini de geliştirmesine katkıda bulunmayı hedefler. “Denge ve Hareket Atölyesi” çocuk jimnastik, çocuk yogası,çocuk zumba, modern dans gibi hareket ve koordinasyon isteyen tüm alanları kapsıyor. Oyunlara ve spor aktivitelerine akranlarıyla ilişki geliştirmesini kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yaşamı boyunca düzenli veya gündelik fiziksel aktivitelere de katılma olasılığını artırıyor.

VELİLERE DAVET

Tüm bu atölyeler; çocuklarımızın bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimler, dil gelişimleri ve öz bakım beceriler anlamında gelişimlerine destek olmak amacıyla yapılmaktadır. Hafta içi başka bir anaokulunda eğitim alıyor olsanız da hafta sonu bu atölyelere katılmamız mümkün olacaktır. Bu atölyelere katılmak için Torbalı Avrupa Çocuk Akademiye başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. Tüm öğrencilere kapılarını açan okul, okul öncesindeki bu açığı kapatmak için tüm velileri kuruma davet ediyor.