İzmir’in 30 ilçesi arasında zirveyi zorlayan Torbalı, asayiş olaylarında da ilk sıralarda yer alıyor. 2020 yılının 3'üncü çeyreğinde de suç ve suçlularla amansız mücadelenin katlanarak sürdürüldüğü kentte kolluk kuvvetlerince asayiş olaylarının dip seviyelere çekilmesine yönelik alınan tedbirler planlı bir şekilde uygulamaya konulurken, ilçede önemli gelişmeler de ardı ardına yaşanıyor. İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener'in Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Torbalı'ya atanması ve göreve başlaması ile hareketliliğin yaşandığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde başarılarıyla göz dolduran asayişin önemli isimlerinden biri de terfi aldı.

YÜZLERCE OLAY AYDINLANDI

BUNLARDAN biri olan, 2007 yılında mesleğe atılan ve sırasıyla Muğla, Erzurum, İstanbul ve Başbakanlık Daire Başkanlığı'ndaki görevinin ardından Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasıyla birlikte Torbalı'ya atanarak Asayiş Büro Amirliği görevine getirilen Komiser Yardımcısı Sinan Şen, üstün başarı ve gayretli çalışmalarından ötürü Komiserliğe terfi etti. Terör başta olmak üzere hırsızlık, uyuşturucu, cinayet, yağma, yaralama ve dolandırıcılık gibi çeşitli suç ve suçluların deyim yerindeyse kâbusu haline gelen Şen, kendisine bağlı asayiş ekiplerini kontrollü bir şekilde yöneterek, ilçede 4 yılda yüzlerce olayın aydınlanmasında da büyük rol oynadı.

MÜCADELE SÜRECEK

3 çocuk sahibi olan ve eşi Torbalı'da hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda öğretmen olarak görev yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Sinan Şen, Devletin gücünün üzerinde hiçbir güç olmadığını söyledi. Devletin vatandaşlarını canları pahasına korumayı sürdüreceklerini vurgulayan Şen, işlerini severek yaptıklarının altını çizerek, "Ekip arkadaşlarımız ile birlikte tamamen ilçe halkımızın can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla 24 saat kavramı gözetmeksizin görevimizin başındayız. Bizler, milletimizin desteğiyle her çeşit suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.