Torbalı'da Aile hekimi olarak görev yapan Dr. Ekin Hürel Günay, geçtiğimiz ekim ayında iş çıkışı sopalı saldırıya uğramıştı. Saldırıda yüz bölgesi başta olmak üzere vücudunun hemen hemen her yerine aldığı darbelerle ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Günay, gözlem altına alınmıştı. İzmir Aile Hekimleri Derneği, İzmir Tabip Odası ve bazı sağlık örgütlerince gerçekleştirilen basın açıklaması sonucu kamuoyu oluşturulmuş ve saldırganlar büyüyen tepkiler neticesinde tutuklanmışlardı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösteren Dr. Günay görevinden istifa etti.

BAKANLIK YALNIZ BIRAKTI

Torbalı Adliyesi'nde görülen davada Sağlık Bakanlığı'nın kendisini yalnız bıraktığını ifade eden Dr. Günay, “Maalesef mahkeme başkanı duruşmanın henüz beşinci dakikasında saldırganların serbest bırakılacağına yönelik bir ifadeyi ağzından kaçırdı. Ben bu durumu gerçekten üzülerek söylüyorum. Serbest bırakılacaklarına yönelik karar önceden zaten alınmış. Bu durum olağan olabilir ancak bu şekilde alenen ifade edilmiş olması beni oldukça üzdü ve şaşırttı” dedi.

'SİYASİ BASKI GELDİ'

Duruşma öncesinde siyasi baskı geldiğine dair duyumlar aldığını öne süren Dr. Günay, “Toplum içerisinde bu tarz unsurların yaptırımla son bulmaması ve özellikle Sağlık Bakanlığı'nın hiçbir şekilde hukuki destek vermemesi mesleğimi daha fazla idame ettiremeyeceğimi gösterdi ve istifa etmek durumunda kaldım” diye konuştu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYET!

Dr. Ekin Hürel Günay'a yapılan saldırıda saldırganların hekimi 1.5 ay takip ettiğini hatırlatan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Günay'ın istifasının nedeni saldırganların serbest bırakılmasının ardından, kendisini koruyamayacağını düşünmesidir mallesef” dedi. Hükümetin sağlıkta şiddet olaylarını önlemeye yönelik yaptığı yasal düzenlemenin hiçbir önleyici etkisi olmadığını söyleyen Kaynak, sözlerini şöyle sürdü: “Sağlıkta şiddet olayı, ufak tefek düzenlemelerle önlenmez. Sağlıkta şiddetin en önemli nedeni, sağlıkta dönüşüm diye ifade ettiğimiz sağlık politikasıdır. Sağlıkta dönüşüm bir anlamda sağlığın ticaretleştirilmesi anlamına geliyor. Daha önceki süreçlerde bazı eski bakanlar hastalara müşteri olarak bakacaksınız şeklinde bir telaffuzlarda bulundu. Bu da çok yoğun bir hasta trafiğine neden oldu. Hastalar bilimsel bir durumu anlamak yerine, artık, mesela bir reçeteyi alamadıklarında, nasılsa alırız şeklinde bir fikre kapılmaya başladılar. Çünkü hasta ve doktor ilişkisi müşteri memnuniyeti şeklinde ifade edebileceğimiz bir kalıba girmiş oldu.”

İstanbul ve Ankara başkanlarından Demir’e tam destek İstanbul ve Ankara başkanlarından Demir’e tam destek