Köşe yazısı ya da yorum yazısının amacı her zaman eleştiri değildir tabi ki de. Hak edene hakkını da vermek gerekir.

Mesela Torbalı Ticaret Odası’nın pandemi sürecindeki çalışmaları, her zaman bir proje çabasında oluşu, yeri geldiğinde gıda destekleri yeri geldiğinde de aşı kampanyası…

Ya da Torbalı Belediyesi’nin halkla birlikte Ayrancılar Ormanı’nı temizlemesi…

Kent meydanı, köy yolları, ve herkesin cesaret edemeyeceği içme suyu şebekesi ve tümüyle şehir içi yollarının asfaltlanması. Her siyasetçi yer altına yatırım yapmaz, görünmeyen yatırım gibi algılansa da maliyet oldukça fazla ve yapım aşamasında çok eleştiri alır.

Her ne kadar sorunları gündeme getirmeyi vizyon edinsek de çözümleri de kaleme almalıyız elbette.

Bugünkü ‘Hak edene hakkını verme’ seansımızı AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile açıyorum…

Bugüne kadar yaptığımız, kendisinin konu olduğu haberlerde ‘Eleştiri’ ağırlıklı bir çizgimiz olmuştu. Kemalpaşa Kavşağı, Pamukyazı karayolu, köylerin tapu sorunu vs.

Son zamanlarda Torbalı’yla ilgili üst üste mesajlar veren Kaya, ilk olarak Kemalpaşa Kavşağı’nın ihalesinin tamamlandığını, 10 gün içerisinde çalışmaların başlayacağını müjdeledi.

Bilindiği üzere çile haline gelen kavşağa uçan yol yani köprülü bir düzenleme yapılacak.

Projeyle ilgili kafamda soru işaretleri var.

Bu köprülü düzenleme Bayındır Kavşağı’nı ilerleyen süreçte Kemalpaşa Kavşağı’na dönüştürecektir. Aydın istikametine devam edecek olan araçlar ister istemez bu kavşağa yığılacak ve buradaki çile devam edecek.

Bana sorarsanız Gaziemir’deki gibi art arda yapılacak iki battı çıktı ile bu sorun belki de yüz yıllığına çözülürdü.

Bekleyip göreceğiz. Ancak bu süreçte elini taşın altına koyan, köprülü de olsa kavşak için bir çalışmanın olmasına geçte olsa destek olan hatta uzayan ihale sürecinin hızlanmasını sağlayan Atilla Kaya’ya bir teşekkürü etmemiz gerekiyor.

Vekil ayrıca, Torbalı OSB’ye kurulması planlanan akü geri dönüşüm ve kurşun tesisi için de bizler gibi sorumluluk almış, buraya bu yatırımın yapılmasına bizim gibi karşı çıkmıştı. Şimdi bir de kurşun fabrikasının Torbalı’dan gitmesi için bir omuz verse pek de fena olmaz hani.  Sayın Kaya’nın bugünkü canlı yayın programında kurşun fabrikasının ruhsatını CHP’li belediye verdi şeklinde açıklamaları var. Buna da gülmek en büyük hakkımız.

Kendisi konulara hakim ancak neden böyle bir gafa imza attı anlamış değilim.

Unutmadan Metropolis’in silüeti için attığı adım, bizim gibi düşünmesi de bir o kadar güzeldi. El birliği ile Metropolis kurtulmuş oldu.

Ha bir de yıllardır eksikliğini duyduğumuz Fen Lisesi için de boşaltılamayan hayvan damının tahliyesi için birlik beraberliğe ihtiyacımız var umarım bu sorun için de sorumluluk alır.

Kaya’nın son müjdesi Pamukyazı’ya yapılacak olan asfalt oldu. Geçtiğimiz günlerde bir motosikletlinin hayatını da kaybettiği yolda bilindiği üzere mıcır düzenlemesi yapılmış asfalt yapılmamıştı.

Halen duble yol çalışmalarının olduğu noktada Kaya, incelemelerde bulundu. Merhum Başkan İsmail Uygur’un zaman zaman ‘Torbalı’nın çevre yolları otoban gibi ama Torbalı’dan geçen yollar ise vahim’ diyerek kendisini ve Karayolları Müdürlüğü’nü eleştirdiği bu duruma Kaya söz verdi ve Torbalı’dan geçen tüm çevre yollarının asfaltlanacağını müjdeledi.

Bildiğiniz üzere Sağlık’tan Selçuk’a kadar asfaltlı yol. Yine Gaziemir’den Ayrancılar’a kadar yol asfaltlı. Ancak Ayrancılar’dan Sağlık’a kadar yol 1970’ler. Şimdi Kaya’nın sözüne göre bu yollar hep 2021 model olacak.

Bu özveri için, Pazar gününü bu işlere ayırması için sayın Kaya’ya teşekkür ediyorum. Memlekete bir çivi çakan herkese de bu teşekkürden etmek gerekir. Hizmetin siyaseti olmaz.

Şimdi sayın vekilimiz de bana bu düşüncelerim için teşekkür etmek isterse, hakkımı savdığımı belirtmek istiyorum. Benim yerime son olarak hastaneye eşini transfer eden, zaman kavramı olmadan çalıştıran, hastanede her şey yolundaymış gibi gösteren ve buna kendisi de derinden inandığı için zaman zaman bir kamu amiri gibi çevre ilçeleri dolaşan kıymetli başhekimimiz Miraç Çavdar’a teşekkür edebilir.

Dip not: Sayın Atilla Kaya kurşun fabrikasına CHP’li belediye tarafından ruhsat verildiğini öne sürdü. Bir anlık dalgınlık olabilir.

Fen lisesi için önümüzdeki günler ve yıllarda umarım CHP yüzünden yapamadık demez.

Demesin çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı gibi Torbalı Belediyesine bağlı değil. 

Fen Lisesi yapılacak alan hazinenin yeri. Ecrimisil bedelini Torbalı Belediyesi almıyor. Bayındır ve Ödemiş’e fakülte yapılırken bizim de bir fen lisemiz olsun. Biz yine çıkıp açık yüreklilikle teşekkür edelim.