Torbalı’da ilkokullarda başlayan yüz yüze eğitim tüm hızıyla devam ederken, bazı okullardan ‘Koronavirüs’ haberleri gelmeye başladı. Buna göreMesleki Eğitim Merkezinde 5, Torbalı Anadolu Lisesinde 1, Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi ilkokulunda 3, Mustafa Çoban Ortaokulunda 1, Kuşçuburun İlkokulunda 1, 80. yıl İlkokulunda 1 öğretmen arkadaşımız; 7 Eylül Anadolu Lisesinde 2, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3, öğrencinin covid-19 testleri pozitif çıktı. Torbalı Eğitim Sen bu duruna tepki göstererek öğretmenler aşılanana kadar eğitime ara verilmesini istedi.

İşte Torbalı Eğitim Sen adına İlçe Temsilcisi Nuri Önder’in açıklamaları:

Milli Eğitim Bakanlığının, Yarıyıl tatilinde öğretmenlerin her iki faz aşılarının da yapılacağı 2. dönem için yüz yüze eğitime öyle başlanacağı açıklaması yapılmasının üzerin üç ay geçti. Bu sorumsuzluk karşısında sendikamızın Sağlık Bakanlığına yazdığı aşı talep dilekçesine verilen yanıtta, öğretmenlerin risk grupları içinde yer almadığı aşılama grupları genişletildikçe öğretmenlerin e-nabız üzerinden aşı olup olmayacaklarının takibini yapabilecekleri belirtilmiştir.

İşte bu gün, ilgili bakanlıkların ve genel olarak siyasi iktidarın virüsün yayılımı karşısındaki bu kayıtsızlığı sonucunda; Mesleki Eğitim Merkezinde 5, Torbalı Anadolu Lisesinde 1, Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi ilkokulunda 3, Mustafa Çoban Ortaokulunda 1, Kuşçuburun İlkokulunda 1, 80. yıl İlkokulunda 1 öğretmen arkadaşımız; 7 Eylül Anadolu Lisesinde 2, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3, öğrencimizin covid-19 testleri pozitif çıkmıştır.

Uzaktan eğitimin temel teknolojik, alt yapı gerekliliklerini yerine getirmediği için yüzbinlerce öğrenciyi fiilen örgün eğitimin dışına iten bakanlık, şimdi de öncelikle ocak ayında kendi verdiği sözleri unutup, bu gün ülkenin dört bir yanında yükselttiğimiz aşı talebini görmezden gelerek sağlığımızı hiçe saymakta ve yaşam hakkımızı tehdit altına sokmaktadır. 

Ocak ayında ısrarla söylediğimiz öğretmenlerin aşılanması ve yüzyüze eğitime geçilmesi konusundaki talebimiz konusunda bu gün de ısrarcıyız. Ancak şunu da görüyoruz ki nisan ayına girerken, hemen şimdi öğretmenlerin aşılanmasına başlansa bile aşının etkili olabilmesi için gerekli olan her iki fazın da tamamlanması dönem sonunu bulacaktır. Bu şartlar altında sürdürülen yüzyüze eğitim, anca vaka sayılarını artmasına ve belki de ölümlere neden olacaktır.  O nedenle bu günün acil ihtiyacı yüzyüze eğitime derhal ara verilmesi ve öğretmenlerin aşılanmasına bir an önce başlanmasıdır. İlgili cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Bakanlıkça gönderilen yazılarda il ve ilçelerin yetkili kurullarına kapanma kararı alma yetkisi vermektedir. Bu gün alınmayan kar kararlar yarın olası üzücü olayların yaşanmasının nedeni olacaktır.