Torbalı’da uzun yıllar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılan Tepeköy Mahallesi’ndeki bina için yıkım kararı alınmıştı. İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından ihale dosyası tamamlandı. Yıkımdan çıkacak moloz karşılığı ihaleye çıkan eski emniyet binası için kasadan böylelikle para da çıkmamış olacak. Konak’ta gerçekleşecek olan ihalenin tarihi 16 Mart olarak belirlendi.

-İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

a)         2021 yılı içerisinde alınmış adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ikametgâh belgesi,

b)         Türkiye'de tebligat için adres göstermek (Adres Beyanı),

c)         Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Adli Sicil Kayıt Belgesi

d)         Geçici Teminata İlişkin Belge (İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Vakıfbank İzmir Şubesi TR 25 0001 5001 5800 7305 4307 20 IBAN no.lu hesabına yatırıldığını gösteren Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve daha önce ilgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz teminat mektubu, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) 

e)         Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir belge,

f)         Vekâleten ihaleye katılması halinde,  istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza sirküleri,

g)         En az 5(beş) yıllık İnşaat Mühendisi bulundurmayı içeren taahhütname,

h)         İstekliler ihale tarihi itibari ile son 10 yıl içinde, muhammen bedelin % 100’ünden az olmamak üzere kamu veya özel sektörde bedel içeren bir sözleşme kapsamında ihale konusu işi yapmış olmalıdır.   

İhale konusu işe ilişkin;

a) Kamu sektöründe yapılmış ise: İş deneyim belgesi veya sözleşme bedelini ve gerçekleşen bedeli belirtir kurum resmi yazısını

b) Özel sektörde yapılmış ise: Bedel belirten tek bir sözleşme ve bu sözleşmeye ilişkin ödeme belgelerinin/dekontlarının (noter veya yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi)  onaylı suretlerini ihale dosyasına konulacaktır.

i)          İsteklinin ortak girişim olması halinde, KİK in standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.

j)          Posta yoluyla ihaleye katılım sağlanması halinde ihale dokümanı ekinde yer alan standart teklif mektubu formu.

k) İlan tarihi itibariyle ihale konusu işlerde SGK’ya borcu olmadığına dair alınan belge

l)  İlan tarihi itibariyle vergi borcu olmadığına dair alınan belge

m) İhale doküman bedelinin yatırıldığına dair makbuz ve doküman satın alındığına dair belge

n) İsteklinin ihale konusu işin yerine getirebilmesi için gerekli görülen en az 2 adet orta boy ekskavatör (30 tonluk paletli),  1 adet yüksek erişimli makaslı BOM uzunluğu en az 24 m ekskavatör, 3 adet kamyon (20 m3 lük damperli), 1 adet yükleyici (11-18) ton ağırlıklı, 2 adet arazöz (10 m3 kapasiteli) sahip olduğuna ve bu araçları iş yerinde bulunduracağına dair taahhütnameyi İdareye vermekle mükelleftir. Verilen taahhütnamedeki araçlar, işletmeye veya ihaleye iş ortaklığı girilmesi halinde ortaklardan birine ait olmak zorundadır. Firma parkındaki kiralık araçlar sayılmayacaktır. Firma araç parkında bulunan araçlara dair belgeleri (tescil, ruhsat vb) ihale dosyasına koyacaktır.

5. İhale dokümanı, idarenin adresinde bedelsiz görülebilir.

6. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar 855 SOK. NO:40 KONAK-İZMİR(Yatırım İzleme Müdürlüğü) adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.