Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan 7 emniyet mensubundan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın ailesi, evlatlarının gururunu taşıyor. Başarılı eğitim hayatında tekvando ile de ilgilenen şehit Semih Güzelay, Türkiye'deki yarışmaların yanında 2007'de, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 37 kiloda birinciliği elde etti.

Sporla bağını koparmayan Güzelay, elektronik haberleşme mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen o dönem tercihini Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden yana kullandı. Öğrencilik yıllarında kısa film yarışmasında üçüncülük de elde eden Güzelay, üniversite 3. sınıfta okurken Polis Akademisine geçti. 4 yıl önce akademiden mezun olan Güzelay, emniyet teşkilatında komiser yardımcısı olarak görevini sürdürdü. Güzelay, Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu 15 Temmuz'da şehit oldu.

BİZE BİR ÇOK KEZ GURUR YAŞATTI

Baba Mustafa Güzelay, Torbalı Güncel Gazetesine yaptığı açıklamada, başarılı ve lider karakterli olduğunu ifade ederek, “Oğlum çok merhametli, dürüst, saygılı yaptığı her işi başarıyla sonuçlandıran bir karakteri vardı. Küçük yaşta başladığı spora adeta aşıktı. Hem antrenman hem de müsabakaları asla kaçırmazdık. Türkiye’nin her yerine oğlumla birlikte gittik ve çok sayıda derece başarısı gösterdi. Bize birçok kez gurur yaşattı. Her alanda başarılı oldu.” dedi.

ŞEHİT OLDUĞU UÇAĞIN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Oğluyla son telefon görüşmelerini de anlatan baba Mustafa Güzelay, “O gün sabah aradı. Saat 10.30 gibi. Baba çok çılgın bir şey yaptım. Ne yaptın dedim. Çok sevdiği Harley-Davidson motosikleti arkadaşından aldı ve uçuş yapacakları uçağın yanına gittim. Önünde çok güzel fotoğraf çekildim. Onu paylaşmak istiyorum fakat paylaşamıyorum yasak dedi. Ne zaman eve dönersin dediğimde bu uçuş tamamlandıktan sonra inşallah eve döneceğim dedi.”

BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI

Öte yandan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un talimatı doğrultusunda şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın fotoğrafını belediye araçlarına astı. Bunu gören şehit babası çok duygulandığını belirterek, “Evladımın acısı ilk günkü gibi. Bu süreçte bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayan Torbalı Belediyesine çok teşekkür ederim. Oğlumun fotoğrafını belediyemizin araçlarında görmek beni çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.